Wethouder Bekkema neemt Mobiel Parkeren officieel in gebruik

Wethouder Joop Bekkema heeft officieel het Mobiel Parkeren in de Voorstraat te Franeker feestelijk in gebruik genomen. De wethouder parkeerde zijn Old Timer BMW en heeft daarna betaald via een app op zijn mobiel.

Mobiel Parkeren

Met Mobiel/bel parkeren betaalt men via de telefoon. Daarvoor is het nodig zich eenmalig aan te melden bij een bel parkeeraanbieder (provider). De consument is vrij om een eigen provider te kiezen. Bij Mobiel Parkeren hoeft men de parkeertijd van te voren niet meer in te schatten, of naar de automaat te lopen. Ook is het niet meer nodig kleingeld op zak te hebben. Verder is het mogelijk wanneer de maximale parkeerduur bijna is afgelopen, via de telefoon een waarschuwing te ontvangen. Dat voorkomt parkeerboetes.

Pinpas betalen

Bij de ombouw naar Mobiel Parkeren zijn de apparaten ook geprepareerd voor betalen met pinpas. Deze methode heet Dip & Go. Het intoetsen van de pincode is niet nodig bij Dip & Go. Zo kan de parkeerder snel en veilig afrekenen.

Betalen met muntgeld vervalt

De mogelijkheid om te betalen vervalt. Om hieraan te wennen is er een tijdelijke overgangsperiode bij de automaten in de Voorstraat en Sjaardemastraat. Deze meest gebruikte apparaten blijven tijdelijk geschikt voor betalen met muntgeld.

 

Wethouder Bekkema activeert de parkeer app. foto: Joachim de Ruijter

mobiel parkeren

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!