Winnende foto’s gemaakt door  Esther Monsma en Diety Runia.

In de maand mei is de fotoclub weer bij elkaar geweest met als onderwerp “Portretfotografie”. Onder leiding van Jan Edwin Geertsma werd in april portretfotografie besproken, en de resultaten werden deze maand getoond.

Er waren twee winnende foto’s, en hier onder het commentaar van de fotografen.

Twee winnende foto’s gemaakt door  Esther Monsma en Diety Runia.

Fotoclub ‘De Zoeker’ werkt iedere maand met een thema. Binnen dit thema moeten de leden hun kunde en creativiteit tonen. Het thema voor de maand mei was Portretfotografie. De toegevoegde opdracht was: maak gebruik van Light Shaping.

Dit is spelen met licht. Dit kan zowel natuurlijk licht als kunstlicht zijn. Op diverse schilderijen van Rembrandt zijn voorbeelden van light shaping te zien. Op de beide bijgaande foto’s is op een verschillende manier met licht gewerkt.

Esther Monsma (foto 2) heeft de foto van het meisje gemaakt met een lamp links op statief. En links een flitser met een trigger op camera.  Rechts daarvan heeft ze een reflectiescherm gebruikt.

Diety Runia (foto 1) heeft de foto van de man gemaakt is met natuurlijk licht gemaakt. In dit geval is een verduisterde kamer gebruikt, waar van buiten af natuurlijk licht binnen komt.