Winst Heren midweek Jupiter

Na het 10-14 verlies tegen koploper Actief uit Paterswolde vorige week kwam dinsdag 23 februari Hazewind uit Gieten op bezoek in Franeker. Door het verlies tegen Actief P. waren de heren gebrand op een goed resultaat om in de strijd om het kampioenschap te blijven. Na een moeizame wedstrijd werd er met 20-12 gewonnen.

Door een aantal blessures kon coach Sake Mendel niet beschikken over een volledig fitte selectie. Deze avond kwam Paul Cevat de heren van Jupiter kwam versterken. Hazewind staat bekend als een lastige tegenstander en werd er begonnen met een zogenaamde 6-0 opstelling.

Hazewind opende de score door een strafworp te benutten, maar het was Martijn v/d Berg die in de volgende tegenaanval, ook via een strafworp, de score weer gelijk trok. Door een mooie score vanaf de linker opbouw van Bennie Venema gevolgd door een score van Rene de Vries vanaf de cirkel pakte Jupiter een kleine voorsprong 5-3.

Door een aantal onzorgvuldige passes en gemiste kansen verzuimde Jupiter de voorsprong uit te bouwen. Hazewind echter  benutte de kansen wel en zo werd er gerust met een 7-7 gelijke stand. In de tweede helft kwam Jupiter goed uit de startblokken. Bennie Venema wist te scoren vanaf de opbouw en Rene Foss zette Jan Bijlsma vrij in de linkerhoek, die wel raad wist met deze kans. De verdediging van Jupiter stond in de tweede helft een stuk beter en hierdoor had Hazewind moeite om te scoren, ook konden hierdoor verschillende breaks gespeeld worden wat weer scores opleverde.

Rene de Vries zette de mid-opbouw van Jupiter vrij die vervolgens verwoestend uithaalde en de score bracht op 15-11 in Franeker voordeel. Niels v/d Beek speelde Bennie aan in de break-out  en die wist te scoren en even later maakte Rene Foss een zeer fraaie treffer vanuit de rechterhoek. In de laatste minuten was het streven van de Jupitermannen om de twintig op het scorebord te krijgen. Dat lukte in de slotseconden, want na wederom een prima strakke pass van keeper Jeroen Salverda zorgde Jan Bijlsma voor de eindstand van 20-12. Een moeizame maar verdiende overwinning. De volgende wedstrijd voor de heren midweek is op 23 maart tegen Unitas in Rolde.