Wol Ferbynt

Op 22 juni 2024 presenteert De Wolkeamer zich op de Breedeplaats in Franeker. Wol verwerkers stellen zich op in een open kring, waar het publiek zich tussen kan voegen en mee kan doen. Er wordt gesponnen, gekaard, geweven, gebreid en gevilt.

Het doel is om te laten zien hoe wol verwerkt wordt en ferbynt door samen te werken aan mooie producten, zoals babydekentjes, kussens, tassen, sokken en polswarmers. Verbinding betekent ook elkaar aanvullen in het proces, elkaar de verschillende technieken aanleren en samen genieten van het resultaat. Het idee van de ‘Wol-kring’ op de Breedeplaats wordt ingegeven door de actie Fryslân Ferbynt van het Mienskipfûns van de Provincie Fryslân.

De Wolkeamer heeft een netwerk van zeker 50 mensen, die elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het proces. Maar uitbreiding met nog meer vrijwilligers is noodzakelijk om de vachten van schapen weer waardevol te maken, zodat ze niet meer vernietigd hoeven te worden.
Dus kom zaterdag 22 juni vanaf 14.30 tot 16.30 uur naar de Breedeplaats met spinnewiel, spintol, weef- of breiwerk en doe mee, kijk en geniet. Wol en stoelen zijn aanwezig.

error: Bericht Beveiligd!