Wollen knuffels voor het burgerinitiatief tegen armoede

Een warme samenwerking tussen Esperanza van de Laar van het burgerinitiatief tegen armoede en De Wolkeamer Frjentsjer.

In mei 2023 is in de Skûle uit een netwerkbijeenkomst van burgerinitiatieven tegen armoede een plan voortgekomen om kinderen in NW Friesland, die onder de armoedegrens opgroeien, met sinterklaas te verrassen met speelgoed. Esperanza van de Laar is aanjager van dit project en heeft bij De Wolkeamer enthousiaste vrijwilligers gevonden om hieraan mee te werken.

De Wolkeamer is een werkplaats, waar mensen zich vrijwillig aan verbonden hebben om het vernietigen van wol een halt toe te roepen door de vachten van schapen van plaatselijke kuddes ambachtelijk te verwerken. De leden verwerken de wol door het te verven met zelf verbouwde planten, te vilten, te weven en te spinnen. Het enthousiasme om iets te kunnen betekenen voor kinderen, die in armoede opgroeien, heeft geleid tot een grote hoeveelheid aan kleurrijke wollen knuffels. Deze zijn aan Esperanza overhandigd en zij heeft met de overige donateurs en vrijwilligers van de sinterklaasactie gezorgd dat het speelgoed bij de kinderen terecht is gekomen.

De Wolkeamer werkt graag mee aan gemeenschapsprojecten. Al eerder werden er harten gemaakt voor de Stichting Present voor eenzame en kwetsbare mensen. De werkplaats staat altijd open voor nieuwe initiatieven. Om de ambachtelijke technieken over te dragen worden er regelmatig cursussen en workshops georganiseerd, zoals spincursussen, workshops vilten en brei-lessen voor en door mannen.

De werkplaats is te vinden in het pand van Twaddehâns Moai. Dijkstraat 53 te Franeker. Wie nieuwsgierig is kan zo binnenlopen om de sfeer te proeven of om onder begeleiding deel te nemen aan de dagelijkse werkzaamheden, zoals het spinnen, weven, verven en kaarden van wol. De Wolkeamer is open op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur, op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger, donateur of als belanghebbende voor de sinterklaasactie via het volgende emailadres: sinterklaasactie@stuurhet.nl