TIP 18 APRIL: Spectaculaire brandweerwedstrijden in Franeker

Op zaterdag 18 april worden er in Franeker de provinciale voorrondes gespeeld voor de vaardigheidstoetsen. Deze vaardigheidstoets wordt georganiseerd door brandweer post Franeker onder auspiciën van het Algemeen brandweer wedstrijd comité(ABWC). Er zullen 10 deelnemende korpsen uit noord Nederland strijden in de klasse 112. Dit betekent dat zij een van te voren uitgedacht scenario spelen waar brand, technische hulpverlening of een ongeval met gevaarlijke stoffen in kunnen voorkomen.

Om het scenario “echt” te laten lijken wordt er gebruik gemaakt van “slachtoffers”, rook en worden beperkt optische en geluidsignalen gebruikt. Ook de politie en ambulance groep Kijlstra verlenen hun medewerking.

De teams worden op hun vakkennis en handelen beoordeelt door een onafhankelijke Jury, de beste 3 gaan door naar de gewestelijke ronde.
Het scenario is tot aan de wedstrijd een groot geheim, van de organiserende ploeg weten maar een paar mensen wat het is. De eigen wedstrijdploeg van Franeker en een ploeg van Brandweer Harlingen spelen de wedstrijd voor om de laatste puntjes op de i te zetten.

Het is mogelijk de wedstrijd te bekijken, de locatie waar gespeeld wordt kan opgevraagd worden bij de kazerne van post Franeker(Burgemeester J. Dijkstraweg 10) De wedstrijden zijn tussen 0800-1700 uur.
De uitslag wordt s`avonds om ongeveer 1900 uur bekendgemaakt op de kazerne van Post Franeker, de uitreiking van de prijzen gebeurt onder voorbehoud door de burgemeester F. Veenstra en vanuit de veiligheidsregio Fryslan door afdelingshoofd Noordwest dhr. G. Kuntz.

Foto: Archief FranekerActueel.nl, wedstrijd in Franeker juni 2010

DSC_0082-border

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!