Zaterdag 9 september antieke oldtimers op de Breedeplaats.

Op 9 september doet de Pionier Automobielen Club (PAC) met 30 oldtimers Franeker aan. Deze tour door Fryslân wordt georganiseerd door PAC lid Marcus van der Woude en Anton Wijkhuijs en start op 9 september in Sneek. De automobielen zullen omstreeks 12.30 uur Franeker aandoen en parkeren op de Breedeplaats tot 14.30 uur, de Breedeplaats is afgezet.

Hier kunnen de liefhebbers het ”cultureel rijdend erfgoed” de automobielen bezichtigen. De PAC is de belangrijkste autoclub van Nederland met leden in Engeland, België, Frankrijk, Duitsland en beschikt tevens over een belangrijk archief/bibliotheek waarin de geschiedenis van de automobiel vanaf de eerste geïmporteerde automobiel is bijgehouden. Een aantal van die eerste automobielen van voor 1900 zitten nog altijd binnen de PAC. Wijlen Prins Bernhard van oranje was beschermheer van de PAC, ook zijn Ford V-8 maakt nog steeds onderdeel uit van de PAC. Er zal 9 september ook een Minerva gg Landoulette uit 1913 aanwezig zijn op de Breedeplaats in Franeker! Een bijzonder exclusieve automobiel een Hispano Suiza Foto’s) uit 1924 zal ook te bezichtigen zijn in Franeker.

Verder zullen te zien zijn een aantal zeer exclusieve Bentley’s ,- Packards,- Cadillacs te zien zijn evenals Ford,- BMW,- Lagonda,- Buick,- Hudson allen voor van voor 1940.
Ook de T-Ford en de A-Ford zijn vertegenwoordigd en ook bijzonder een zeer luxe Peugeot 601 uit 1935, de enigste ter wereld.

error: Bericht Beveiligd!