Foto Fttc

Zaterdag Friese jeugdkampioenschappen tafeltennis bij FTTC

Zaterdag 8 juni organiseert de Franeker tafeltennisclub de Friese kampioenschappen tafeltennis voor jeugd. Jeugdspelers van verschillende Friese verenigingen reizen deze dag naar Franeker om te strijden om de felbegeerde Friese titels in het enkel- en dubbelspel. De FK jeugd beginnen om 09.00 uur in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg 21. Publiek is uiteraard welkom.

Generale repetitie: clubkampioenschappen
Afgelopen zaterdag beleefden veel FK-deelnemers van FTTC hun generale repetitie voor hét toernooi van het jaar. Twaalf jeugdspelers van de Franeker tafeltennisclub namen deel aan de jaarlijkse clubkampioenschappen. Zij speelden in drie poules (A, B en C) om de prijzen.

Djovanny, komend seizoen uitkomend in Landelijk C (jeugd) én in de regionale 1e klasse (senioren), prolongeerde zijn algemene clubtitel bij de jeugd. Hij is een van de favorieten voor de algemene Friese titel. In de B-klasse wist Rogier de Haan tegen Jesse van der Molen in de vijfde game een 10-5 achterstand nog in eigen voordeel om te buigen. Luuk Jesse de Wit won evenals vorig jaar de C-poule. Tweede werd Jarno van der Molen.

De uitslagen:
A: 1. Djovanny. 2. Helder. 3. Milan. 4. Thijs.
B: 1. Rogier. 2. Jesse. 3. Bas. 4. Guido.
C: 1. Luuk. 2. Jarno. 3. Jolijn. 4. Lotte.