Zaterdag komt de 36e Elfsteden Oldtimer Rally weer door Franeker

Het grootste, eendaagse, rijdende oldtimerevenement van Europa komt op zaterdag 11 mei weer door Franeker en kan het publiek voor de 36e keer genieten van de Elfsteden Oldtimer Rally.

Bijna 600 historische voertuigen rijden die dag weer langs de elf Friese steden. De 200 motoren en 400 auto’s vertrekken op zaterdagochtend vanaf een campingplaats in Gaasterland. Daarna vervolgen ze hun rit langs de elf Friese steden. Het is elk jaar weer een lust voor het oog om een lang lint van de meest uiteenlopende en vaak ook zeldzame oldtimers voorbij te zien trekken.

En extra speciaal is dat we ook dit jaar weer met de voertuigen door de Dijkstraat rijden. Heel bijzonder, want normaalgesproken is daar geen autoverkeer toegestaan. In Franeker is de stempelpost op de Breedeplaats open van 12.00 tot 16.00 uur.

Vele Oldtimers parkeren in de Franeker binnenstad, waar ze natuurlijk volop te bewonderen zijn. De route van de 36e Elfsteden Oldtimer Rally op zaterdag 11 mei door Franeker is als volgt:

Komend vanaf Dongjum ; Burg. Dijkstraweg; Leeuwarderweg; Oud Kaatsveld; Dijkstraat; Breedeplaats (Stempelpost van 12.00 – 16.00 uur) Voorstraat (Parkeren) Vijverstraat; richting Harlingen.

Om alles soepel te laten verlopen is de Voorstraat vanaf 10.30 uur in beide richtingen afgesloten.

error: Bericht Beveiligd!