Zeer geslaagde Midnightwalk Franeker, €15.000 voor goede doelen *foto’s DEEL 1*

Gisteren 9 december was het dan zover, de tweede editie van de Midnightwalk in Franeker. Na een lange dag met veel regen was het om 19:30 uur, de start van de eerste groep, nagenoeg droog en op wat gespetter na was het droog.

Bij het inlopen van de tent op de Breedeplaats kregen de wandelaars een bandje en bij het uitlopen via de andere kant van de tent startte de wandeltocht. Binnen in de tent werden de wandelaars opgewarmd met de muziek van de Pietenband “wild geraas” voor deze gelegenheid omgetoverd tot “Kryst yn Frjentsjer” band en deze jongens brachten de veelal verlichtte lopers aan de start alvast in de juiste stemming.

De ruim 7,5 kilometer lange route liep door en langs gebouwen in Franeker en ging langs plekjes waar vele Franekers niet eens het bestaan van wisten, de foto’s hieronder laten u de Midnightwalk stiekem herbeleven of beleven als je er niet kon zijn. Op veel plekken in gebouwen werden de lopers getrakteerd op (live)muziek van artiesten, zoals zangers, zangeressen en koren. Daarnaast was onderweg ook een hapje en drankje voor elke wandelaar, veelal gesponsord door de ondernemer, waar je het hapje of drankje kreeg.

 

Hoogtepunten

Na afloop was er in de verwarmde tent nog gelegenheid om te genieten van de coverband “Big Mack” en dat alles onder het genot voor een heerlijk drankje en een goed “evaluatie” gesprek met de lopers. En volgens de lopers waren er veel hoogtepunten en prachtige dingen te zien, maar veel genoemde punten waren, het verlichtte Elfstedenbruggetje met op de achtergrond de 25 gekleurde bomen op het Bolwerk, de sprookjesachtige verlichtte watertoren, Froonacker, en de vele lampjes in potjes langs de route, wel of niet knipperend. Het waren allemaal positieve reacties na afloop in de tent.

 

Goede Doelen.

Met ruim 1750 verkochte kaarten was de tweede editie al op voorhand een groot succes en gelukkig werkte uiteindelijk het weer mee en werd het voor de loper, organisatie en goede doelen een groot succes. Bij binnenkomst was vanuit de organisatie, via mail, gevraagd om een houdbaar product mee te nemen voor de voedselbank “de helpende hand” en dat hebben de vrijwilligers van de voedselbank geweten, honderden producten werden afgeleverd! Er moesten zelfs extra kratten worden opgehaald!

Voor de andere goede doelen, “Sterke Yerke” (klik op de link voor meer info) en “Stichting Present Noordwest” (klik op de link voor meer info) lag er een vette cheque klaar, beide goede doelen krijgen vanuit de organisatie een geldbedrag overgemaakt van elk € 7500,-

Kortom een zeer geslaagde dag, die alleen door de vele, vele vrijwilligers mogelijk was, zonder vrijwilligers geen Midnightwalk! Of er een derde editie komt is nog niet duidelijk, de organisatie gaat het evenement evalueren, en vanuit dat punt kijken wat de opties zijn!

Uiteraard keken wij mee (soms live via onze Facebook klik, kijk en like) en maakten dit foto overzicht  Deel 1

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!