Zeer grote brand Harlingen *foto update*

Zaterdagochtend rond 05.20 uur kregen de brandweer korpsen van Harlingen en Franeker de melding van een afval containerbrand aan de Hermeskade te Harlingen. Het nadere bericht was al snel grote brand.
Al snel is er nogmaals opgeschaald naar zeer grote brand. Naast de korpsen uit Harlingen, Franeker, Bolsward, Drachten en Heerenveen is er ook een brandweerpeloton opgeroepen welke bestond uit diverse korpsen uit de regio met o.a. Grou, Sneek, Balk en Dokkum. De brand ontstond naar alle waarschijnlijkheid in een afvalcontainer, en is snel overgeslagen naar een naast gelegen loods. Door de grote van de brand heeft de brand zich kunnen uitbreiden tot een kringloop winkel en schelpenwinningsbedrijf. De brandweer zet alles op alles om de naastgelegen vetsilo’s van het vetverwerkingsbedrijf Sonac te behouden. Of er bij de brand slachtoffers zijn gevallen is niet bekend.

Tijdens het nablussen is met behulp van een kraan het gebouw uit elkaar getrokken zodat alle brandhaarden konden worden geblust.

© Foto’s Tom Vonk & Alfred Grovenstein voor FranekerActueel.nl

 

error: Bericht Beveiligd!