Zeer grote uitslaande brand Roede Franeker

Omstreeks 16 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand op de Roede in Franeker. De brand werd al snel opgeschaald van middel naar grote brand en later naar zeer grote brand, diverse brandweerkorpsen kwamen ter plaatsen.

De brand zou zijn ontstaan in de tweede loods ruimte, waar mensen bezig waren met auto’s. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een felle uitslaande brand waarbij al een deel van het pand in brand stond. Harlingen kwam al snel ter plaatse met de hoogwerker, later volgde Witmarsum, Menaam, Leeuwarden en voor het verrichten van metingen is verkenningseenheid Sint Annaparochie opgeroepen. Niet alle loodsen zouden in gebruik of verhuurd zijn.

 

 

De brandweer had veel last van het publiek wat aan het kijken was, dat maakte het lastig voor de aanrijdende hulpdiensten om de brand te bereiken. De politie heeft een deel van de aanrijroute afgezet en het publiek verzocht te vertrekken.

De rook trekt richting Harlingen en er is een NL Alert uitgestuurd voor mensen in de omgeving. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

error: Bericht Beveiligd!