Zege Jupiterdames in doelpuntrijke wedstrijd

Zondag 18 februari speelden de dames van Jupiter ’76 thuis tegen Hugo Girls 2 uit Heerhugowaard. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Maarten Jansen aan dat Jupiter moest beginnen waarmee het de vorige wedstrijd was geëindigd: onder andere met goed verdedigen en werken voor elkaar.

In tegenstelling tot enkele voorgaande wedstrijden kwam Jupiter nu wel goed uit de startblokken. Maaike Osinga scoorde vrij vlot twee doelpunten (cirkel en linkeropbouw). De dames uit Heerhugowaard konden nog mee komen tot de 2-2 stand, maar daarna was Jupiter aan zet. Door snel spel wisten Ancilla Roerink (middenopbouw) en Marie-jetske Lettinga (2x rechteropbouw, 1x via de break) te scoren. Ook Sandra Hofstra (rechteropbouw), Nynke de Jager (linkerhoek) en Iris van der Veen (middenopbouw) kwamen tot scoren, wat de stand op 9-4 bracht. Door goed loopwerk van Jupiter kwam er ruimte op de cirkel. Iris wist een paar keer met een mooi balletje de cirkelspeelster te vinden. In de eerste helft kwamen doelpunten vanaf de cirkel van Ancilla (2x), Marije Bijlsma (1x) en Sandra (1x). Verdedigend gezien ging het af en toe iets minder, maar doordat Jupiter het net van de tegenstander zo vaak wist te vinden, kon men zich dat permitteren. Jupiter bleef snel spelen waardoor Marie-jetske (break), Maaike (linkeropbouw) en Sandra (rechteropbouw) konden scoren. Met een redelijk comfortabele voorsprong van 16-10 klonk het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft.

In de rust benoemde Maarten dat er qua verdediging nog wel iets te winnen viel. Jupiter moest ervoor zorgen dat de hoekspeelsters van Hugo Girls 2 geen bal konden ontvangen, want veel gevaar kwam van hen.

Tijdens de tweede helft zijn de dames van Jupiter niet in de problemen geweest. Jupiter breidde de voorsprong langzaam uit naar 10 doelpunten verschil (24-14). Men bleef snel spelen. Marie-jetske maakte twee doelpunten vanaf de rechteropbouw en 1x via de break. Ook Iris scoorde via de break. Vanaf de linkeropbouw kwam het gevaar van Maaike (2 doelpunten). Vanaf de middenopbouw wist Ancilla het net te vinden en Marije kon opnieuw een slim balletje naar de cirkel netjes afmaken. Jupiter hield het hoofd erbij en liet weinig slordigheden zien. Het verschil in doelpunten bleef enige tijd op 10 steken (28-18). Marije (1x) en Ancilla (1x) waren weer goed aanspeelbaar op de cirkel en ook vanaf de linkerkant werd er gescoord via Maaike en Nynke. Dat het verschil in doelpunten zo aanzienlijk was, kwam ook door goed keeperswerk van Yvonne van Wier. Rianne Wijbenga deed ook nog een duit in het zakje met een doelpunt vanaf de cirkel, opnieuw fraai aangespeeld door Iris (29-18). Jupiter liep daarna nog iets verder uit via scores van Marie-jetske, Iris en Sandra (2x). Het slotakkoord kwam van Hugo Girls 2 waardoor deze doelpuntrijke wedstrijd een eindstand van 33-21 kreeg.

Zondag 25 februari zijn de dames van Jupiter ’76 vrij, maar op zondag 4 maart staat er een inhaalwedstrijd op het programma. Jupiter speelt dan om 12.30 uur thuis tegen koploper Westfriesland/SEW. Kortom, alle support is dan welkom in sporthal De Trije in Franeker.