Zilver en Brons voor Josien Wijkhuijs bij NK zwemmen

Op de derde en laatste dag van het Open Nederlands Kampioenschap Zwemmen in Hoofddorp hebben met name de Friezinnen zich doen gelden. Op de 100m wisselslag pakte Marrit Steenbergen uit Oosterwolde het goud in 59,61. Ze werd op het podium verrassend geflankeerd door Orca zwemster Josien Wijkhuijs uit Franeker die met 1.01,98 in een fors persoonlijk record (-2,5) het brons ophaalde.

Op de 50m vlinderslag stonden er bijna 2 Friezinnen op het podium. Wijkhuijs haalde ditmaal het zilver in 26,66, terwijl Kinge Zandringa uit Leeuwarden met 26,81 op de vierde plaats finishte.

Steenbergen wist in de series op de 50m vrije slag een persoonlijk record te zwemmen in 24,92. Dit kon de zwemster die traint in Eindhoven geen vervolg geven in de finale. Met 25,00 viel het brons haar ten deel.

Op de 200m rugslag was er een finale plaats voor Eline van der Wal uit Joure. De pas 16 jarige zwemster wist met 2,18,81 haar serietijd niet te verbeteren en eindigde als achtste in de A finale.

Bij de heren op de 1500m vrije slag eindigde Erik Nijholt uit Drachten als achtste in een mooi persoonlijk record van 15:56,81 terwijl David Kuipers uit Leeuwarden ondanks een enorme eindsprint met 16:07,07 wat langzamer was dan vorige week bij het jeugdkampioenschap. Kuipers moest genoegen nemen met een 10e klassering.

De foto is gemaakt door Kees-Jan van Overbeeke tijdens de race.