IJslandse paarden

Zondag 19 maart: IJslanders terug in Franeker 

Aankomende zondag 19 maart is het zover! De allereerste grote Fra Neisti Indoorwedstrijd samen met de Sjaerdema-Liauckemaruiters Franeker. Het beloofd een prachtige wedstrijd te worden met ongeveer 35 ruiters op hun IJslander. Een hele dag lang wordt de manege ondergedompeld in één en al IJslander! Er is een leuke stand van Westeind Zadelmakerij en ook de Welkoop Franeker is aanwezig.

In de gezellige kantine kunt je even opwarmen met een warme mok chocomelk, een heerlijke erwtensoep, patatje of een lekker broodje/tosti.
De wedstrijd start om 10.30 met de töltproeven, gevolgd door de viergangenproeven en tot slot de spectaculaire vlaggenrace. Om 15.30 is de prijsuitreiking.

Voor Franeker is het ook heel speciaal en bijzonder dat de IJslanders even ‘terug zijn’. Vroeger, ik denk zon 50 jaar geleden was op deze plek een IJslander stal. Drie werknemers van de GGZ, de drie Japen beheerden deze stal, de mensen die in de PZ zaten konden daar onder begeleiding IJslander rijden en zo ook de kinderen van het personeel die bij de GGZ werkten.

Annie weet zich het nog goed te herinneren, “de prachtige bonte hengst “Erik” die in de speciale hengstenstal stond, IJslander Pila, en de grote Gijs waar iedereen zo graag op wilde rijden. Het IJslandse paard hoorde echt in het straatbeeld van Franeker thuis. Hoe bijzonder dat de töltende IJslander weer even voor één dag terug is op deze plek”.

We merken dat het leeft bij de mensen, de IJslanders terug op de vertrouwde plek. Veel verhalen en prachtige herinneringen komen los. Iedereen is welkom om komende zondag de prachtige IJslanders in actie te zien op de Harlingerweg 80D. Laat je betoveren door deze krachtige paarden met hun geweldige temperament en gangen.