Zorgcentrum Saxenoord op zoek naar vrijwilligers

Zorgcentrum Saxenoord in Franeker is op zoek naar vrijwilligers die samen met het personeel een vertrouwde sfeer kunnen en willen creëren voor haar cliënten op de Huiskamers. De gevraagde werkzaamheden bestaan uit de cliënten gezelschap houden tijdens hun verblijf op de huiskamer. Hierbij kan men denken aan gezamenlijk koffie- en theedrinken, gezelschapsspelen doen, de krant (voor)lezen, bakactiviteiten en assisteren bij de maaltijden. Uiteraard altijd samen met een beroepskracht.

De werktijden zijn van 9.30 tot 13.30 uur en van 16.00 t/m 19.30 uur (7 dagen per week). De vrijwilliger geeft zelf aan welke dag(en) hij/zij beschikbaar wil zijn en kan mee eten. Daarnaast is Saxenoord op zoek naar vrijwilligers voor de broodmaaltijd. De werkzaamheden bestaan uit: bewoners ontvangen, begeleiden en gezelschap houden tijdens de maaltijd en mede zorg dragen voor gemoedelijke sfeer. Bij drukte in de keuken, assisteren bij het serveren. Werktijden: 17:45 uur t/m 19:30 uur (7 dagen per week). De vrijwilliger geeft zelf aan welke dag(en) hij/zij beschikbaar is en kan mee-eten.

Als laatste is er nog plaats voor vrijwilligers voor het begeleiden van koersbal op vrijdagmiddag 09.30 tot 11.30 uur. Bewegen is belangrijk voor ouderen en kan daarnaast ook erg leuk zijn. Koersbal kan gespeeld worden door iedereen. En daarnaast voor de bewegingsactiviteit op vrijdagochtend 09.30 tot 11.30 uur. Vrijwilligers bieden ondersteuning tijdens verschillende bewegingsactiviteiten van sport, spel en dans. Voor alle vacatures geld: de vrijwilliger heeft affiniteit met ouderen en de gevolgen die ouder worden met zich meebrengt, vrijwilligers zijn tijdens de werkzaamheden WA verzekerd. Eventuele reiskosten worden vergoed.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn te Franeker. Tel: 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl.

Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl