ZVF/de Jong administratie VR1 wint ook van GAVC VR1 5-3

Op vrijdagavond 24 nov. mocht het 1e team van ZVF aantreden tegen middenmoter GAVC VR1. Veel teams hebben moeite met dit team en de top weet er ook maar net van te winnen. Voor onze dames dus alle hens aan dek vanavond.

Onze damesteam wist in de eerste helft de kansen goed te benutten en kwam op een 3-0 voorsprong te staan, doelpunten Karla, Marianne en wederom Karla. voor rust wist GAVC weer een beetje aansluiting te vinden en zo stond er een 3-1 voorsprong bij rust voor ZVF. Na rust leek het tij te keren…..GAVC wist zich terug te vechten naar een 3-3 gelijke stand. Echter …. het slotakkoord was weer voor ZVF, wat enkele zeer fanatieke dames in het veld heeft die beslist willen winnen, Karla gaf een assist op Marre die feilloos de 4-3 voorsprong weer bracht.waarna Karla zelf het lot bezegelde met haar 3e doelpunt deze avond enzo wist men de buit toch nog binnen de eigen muren te houden in de Trije. eindstand 5-3, nog steeds in de race voor de eerste plek in de competitie. 8 december komt ONT..hekkensluiter ons bezoeken….wederom 21.30 uur in de Trije te Franeker

ZVF/ythuske de Bikker onderuit tegen 1e klasse team?

Op woensdag 22 november mochten de dames van het 2e team aantreden tegen Blauw wit VR2. Helaas…er had bij dit team vandaag beter VR1 kunnen staan.
Met 4 van de 7 dames uit het 1e wat een klasse hoger speelt moest dan maar bewezen worden dat ook het 2e van ZVF ook hiertegen wel mee kon komen.
Het was Blauw wit wel wat de aanval zocht maar ZVF verdedigde erg goed.

Good old Esther moest enkel alleen wat slappe schotjes keren en Zoe en Leah en Rianne sloten voortdurend de gaten dicht die er waren. Eigenlijk was de stootkracht voorin met Helen , Sabrina en Samantha net niet sterk genoeg om er eens echt door te breken in de eerste helft. Ook Amerens wist prima tussenin de ballen te veroveren.
Een paar minuten voor rust wist dan eindelijk een speelster van Blauw wit eens een gaatje te vinden, ietwat gelukkig kreeg ze de bal mee en wist ze de 1-0 te scoren.
een ruststand van maar…..1-0, prima gedaan.

na rust zocht Zvf ook wat meer de aanval, hierdoor kreeg Blauw wit wat meer ruimte en kregen ze ook meer echte kansen, alleen onze doelvrouw Esther wilde niet wijken.
Op een gegeven moment moest Esther uitkomen, de tegenstandster walste met bal en al tegen haar aan, onze keepster herstelde zich supersnel en dook op de bal die vrij achter haar lag…..maar de superslecht leidende scheidsrechtster (die we hier eerder hebben gehad) zei dat Esther de aanvalster bij de voeten had gepakt en gaf een vrije trap voor Blauw wit op de rand van haar doelgebied, hieruit werd dan niet gescoord, maar het bleek dat de tegenstandster toch wel met een extra dame in het veld liep.
de ene dwaling met fluiten na de andere volgde, en ook onze speelsters raakten hierdoor de concentratie wat kwijt.

Blauw wit liep dan ook uit naar 4-0 maar ook wij hadden kansen, Helen was dichtbij een doelpunt, maar de keepster van Blauw wit bracht redding.
kortom, met opgeheven hoofd verloren van een team waar de meeste dames een klasse hoger spelen.
Dit werd voor de wedstrijd door hun coach ook toegegeven, met het excuus dat er anders gewoon geen team was op komen dagen.
Helaas, wij waren de morele winnaar, alleen krijg je daar dan weer geen punten voor…goed gespeeld dames!!!