ZVF/de Jong adminstratie VR1 verliest topduel

ZVF/de Jong adminstratie VR1 verliest topduel in beginfase van Golden Oldies VR1

Vooraf op papier een topduel in de 2e klasse zaalvoetbal KNVB voor dames. Helaas moest ZVF het vandaag doen zonder 3 speelsters. Door ziekte op het allerlaatst en werk werd er een beroep gedaan op enkele stand-in dames.

Een keepster werd onderling geregeld en een dame uit het 2e kwam ons helpen in de strijd.
Zo vertrokken we met 6 dames richting Zwaagwesteinde. ZVF begon deze keer niet goed aan de wedstrijd, het werd in de eerste minuten overklast aan alle kanten. Slappe passes werden onderschept en veelvuldig balverlies leverde de dames dan in no time een dikke achterstand op.

Met 10 minuten op de klok stond er dan al een dramatische 4-0 op het scorebord. Zoals het spelbeeld verliep kon het weleens uitlopen op een serieus grote score. Eindelijk was het Karla die zich wist te ontdoen van haar tegenstander en de 4-1 aantekende. Ook Marre kreeg nog een grote kans, maar de keepster was de sta in de weg. Vlak voor rust vloog de bal er bij ons weer in en was het dus 5-1.

Even later een bal op de binnenkant paal van Karla waarna deze door de keepster kon worden opgepakt, dit was ons laatste wapenfeit in de eerste helft. In de rust werd er even op gewezen dat het spelbeeld anders moest…..Meer er bovenop zitten, duels scherper ingaan en de tegenstander niet laten rondspelen.

Het werd de 2e helft dan ook een heel andere wedstrijd. Direct na de aftrap was het Jolijn die via rechts doorbrak en de 5-2 scoorde. Binnen anderhalve minuut was het Renee die van links doorbrak en snoeihard de 5-3 aantekende. Kortom…het was weer een wedstrijd!

ZVF/de Jong administratie VR1 geloofde er weer in, was sterker in de duels geworden en gaf veel minder ruimte weg en……kreeg weer kansen. de aansluiting werd gevonden door wederom Renee, 5-4 met nog 10 minuten te gaan. Kreeg Golden Oldies dan geen kansen meer? nou….wel degelijk, maar in de tweede helft stond Carla (stand in voor Jannine) als een beest te keepen, geweldig hoeveel ballen ze toch maar even wist tegen te houden.

ZVF heeft nog 5 min te gaan om gelijk te komen, heeft het geprobeerd maar kreeg toen helaas de 6-4 te verwerken. 3 min op de klok te gaan en weer was het Renee die voor aansluiting wist te zorgen….6-5.

Maar ook nu had Golden Oldies VR1 het antwoord snel klaar, door de ruimte die er nu kwam konden ze weer snel op een veilige 7-5 voorsprong komen.

Het werd dus een 7-5 overwinning voor Golden Oldies Vr1 wat nu zich dus ook weer mengt in het kampioenschap samen met ZVF/de Jong administratie VR1 en Buitenpost VR1.