ZVF/de Jong administratie VR1 speelt zenuwslopend bekerduel.

Op woensdag 6 sept. j.l. streden de dames van ZVF VR1 tegen Blauw wit “34 VR1 in Leeuwarden om de overwinning in een prachtig bekerduel. Blauw wit “34 was vorig jaar bekerfinalist en speelt een klasse hoger dan ZVF.

De dames uit Leeuwarden begonnen voortvarend, en waren de eerste minuten dan ook iets sterker. Onze nieuwste aanwinst, we hebben er 3 dit seizoen in dit team, is keepster Jannine, die ons eerst op de nul hield. Na 5 min. begon de wedstrijd in evenwicht te komen, waarbij Blauw wit een systeem had wat goed werd ontregeld door Rianne M en Marianne, de aanvallen werden prima gepareerd, en braken de dames een keer door dan was er onze eerder genoemde keepster of de afwerking was slecht.
Doordat we grip kregen op de Blauw wit aanvallen konden we zelf ook gevaarlijk worden, maar ook bij ons stond de keepster in de weg of waren de schoten net naast of over. Met Avelon als aanspeelpunt voorin konden we via karla en renee prima kansen creeren.

Het was verwonderlijk dat er een ruststand stond van 0-0

Na rust ging het spel op en neer, maar ditmaal was het ZVF wat veel gevaarlijker was dan Blauw wit. Marre, Rianne V en Karla kregen enkele prima kansen.
Helaas het vizier stond nog niet scherp genoeg, en zoals altijd zul je dan dus zien dat de tegenpartij wel weet te scoren.

In de 15e minuut een uitbraak van Blauw wit ´34, die dus wel wist te scoren en zo de 1-0 op het scorebord bracht. Maar gerechtigheid werd snel gevierd, Rianne V….wederom alleen op de keepster af en feilloos de 1-1 tegen de touwen. De wedstrijd leek te kantelen, ZVF kreeg kans op kans, maar de keepster wist bijna alles te keren.
Blauw wit profiteerde van enkele wisselingen in ons team, omdat we de overhand hadden lieten we achterin even de boel wat los en prompt konden de dames van Blauw wit “34 uitlopen naar 3-1. Wie dacht dat daarmee de wedstrijd klaar was had het mis, nu was er de ruimte voorin voor ons en met nog goed 2 minuten op de klok was het Karla die alle ruimte kreeg en ons terug bracht in het bekerduel 3-2.

Helaas ontbrak ons de tijd om helemaal terug te komen, de vrouwelijke scheidsrechter was in de laatste minuut van de wedstrijd , ondanks twee blessure behandelingen, terwijl de tijd doorliep, zeer snel met affluiten, zodat we ondanks het verlies, met opgeheven hoofd de zaal konden verlaten.

Het publiek had een mooie pot futsal gezien waarin wij, als 2e klasser in ons 2e futsaljaar, de bekerfinalist van vorig jaar het goed lastig hadden gemaakt.