ZVF/de Jong administratie VR1 vol zelfvertrouwen tegen FFS VR1

Op woensdagavond 4-10 mochten we om 22.00 uur aantreden tegen FFS VR1 in de sporthal in Joure. Vorig seizoen streed FFS VR1 mee voor het kampioenschap. Hoe anders zal dat dit jaar worden, na de klinkende overwinning van ZVF VR1 deze avond.

Vooraf werd duidelijk een speelwijze besproken hoe we zouden gaan spelen deze avond. Des te mooier hoe het dan ook in de wedstrijd perfect uitkomt. ZVF VR1 was sterk in de omschakeling vanuit eigen verdediging naar aanval.

Snel en behendig ging de ene aanval na de andere aanval richting het doel van FFS VR!. Al snel viel de 0-1 voor ZVF VR1, halverwege de eerste helft eindelijk de 0-2, vlot hierna ook de 3e goal voor ZVF VR1. In de slotminuten van de eerste helft kwam FFS VR1 weer iets dichterbij door ook te scoren, 1-3,

Vol zelfvertrouwen gingen onze dames de rust in.

Na rust een galavoorstelling van ZVF/de Jong administratie VR1 De ene aanval na de andere ging richting het FFS-doel. De ene goal nog mooier dan de ander, op een gegeven moment was er een voorsprong van 1-6. Hierna weer een antwoord van FFS VR1, uit een corner, een bal die in ons doelgebied bleef hangen, was daar een speelster van FFS VR1 die feilloos de 2-6 afdrukte.

ZVF/de Jong administratie had al snel een antwoord klaar en roste gelijk de 2-7 er achteraan.
Kans op kans was er voor ZVF VR1 om de score hoger uit te laten vallen, maar meer dan de 7-klapper zat er vanavond niet in. FFS VR1 werd vooral in de omschakeling deze avond overklast en de overwinning was dan ook meer dan verdiend. Verdedigend stond het als een huis deze avond.

doelpuntmakers: Renee en Marre beide 1 maal en Karla 5 maal.

ZVF/de Jong administratie staat nu samen met Balk VR1 en Buitenpost VR1 aan de leiding, allen met de volle 9 punten uit 3 wedstrijden.

Donderdagavond 12 okt. a.s. spelen we om 19/30 uur thuis tegen Avanti VR2 uit Stiens.
De wedstrijd wordt uiteraard thuis gespeeld in sporthal de Trije te Franeker

Voor ZVF/ythuske de Bikker VR2 wil het nog niet echt vlotten, een geblesseerde keepster en veel wisselingen in het team brengen geen stabiliteit.
Het team heeft het tot nu toe moeilijk, al moet gezegd worden dat ze wel de mogelijk twee sterkste teams als eerste voor de kiezen kregen.
Tegen Heerenveense boys werd maar net verloren, tegen Buitenpost en Balk was de tegenstander te sterk voor ons 2e team.