1 jaar Marketing Crew: “een vliegende start”

Marketing Crew bestaat 1 jaar. Het marketing- en communicatiebureau van Caroline Oosting en Jessica Kuiken kende een vliegende start. Met hun vernieuwende concept helpen zij inmiddels al een mooi aantal ondernemingen in het noorden hun bedrijf op de kaart te zetten. Vandaag blikken zij terug op hun succesvolle eerste jaar.

Ergens in de winter van 2017 ontstond het idee voor Marketing Crew. Caroline: “Ik heb zelf al zestien jaar een reclamebureau. We zien daar regelmatig dat bedrijven worstelen met hoe zij marketing en communicatie voor hun bedrijf in kunnen zetten. Vaak ligt het beheer van de website, social media en dergelijke bij bijvoorbeeld de secretaresse of de eigenaar zelf. Maar omdat er nog zoveel meer taken liggen, blijft het er dan soms bij. Terwijl je er juist zoveel uit kunt halen.”

Jessica vult aan: “Ons idee was dat juist de iets kleinere ondernemingen onze hulp kunnen gebruiken. Zij zijn vaak te klein om echt een marketing- of communicatiemedewerker in dienst te nemen, maar hebben wel structureel hulp nodig. Natuurlijk kan je deze uitvoerende werkzaamheden uitbesteden aan een communicatiebureau, maar vaak moet het bedrijf dan alsnog de input aanleveren. Ook dat kost tijd. Vandaar dat we met Marketing Crew ervoor hebben gekozen om onze professionals op locatie te laten werken. Zo kan je veel efficiëntere hulp bieden.”

Het oorspronkelijke idee was vooral gericht op het MKB. Caroline: “De hiervoor geschetste situatie is vooral van toepassing op kleinere ondernemingen. Zij hebben wel behoefte aan ondersteuning, maar niet aan eigen personeel. Dan is het prettig dat je iemand met vakkennis kunt inhuren voor een paar uurtjes per week.” Caroline en Jessica merkten echter al gauw dat er ook bij grotere bedrijven veel behoefte is aan professionals op locatie. Jessica: “Toen we eigenlijk nog maar net waren gestart kregen we al een aanvraag van De Friesland Zorgverzekeraar. Hun online campagnespecialist ging met zwangerschapsverlof. Of wij ook voor tijdelijke vervanging konden zorgen. En dat konden we.”

Naast De Friesland zijn ondertussen meer grote ondernemingen vaste klant bij Marketing Crew, zoals Huhtamaki, gemeentes en FBTO. “Maar we zijn ook heel actief binnen het MKB hoor”, benadrukt Jessica. “Juist die combinatie van kleinere en grotere ondernemingen maakt het werk uitdagend en zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen. Zo werkt een van onze medewerkers in een week tijd voor meerdere bedrijven. Alle kennis en ervaring die je bij het ene bedrijf op doet, kan ook weer van pas komen bij een ander bedrijf.”

Caroline: “Onze crew bestaat uit een unieke mix van jong talent en doorgewinterde professionals. We wisselen onderling kennis uit en houden elkaar scherp. We zijn ontzettend trots op wat we tot nu toe al hebben bereikt en hopen de komende jaren nog veel meer bedrijven in het Noorden te adviseren en ondersteunen op het gebied van marketing en communicatie.”