Roel Bijlsma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau *foto’s*

De heer Roel Bijlsma (68) uit Franeker werd vandaag 28 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Waadhoeke.

De heer Bijlsma is al meer dan 30 jaar als bestuurslid en vrijwilliger betrokken bij zwembad Mounewetter in Witmarsum. Sinds 2012 is Bijlsma voorzitter en secretaris van het zwembad. Daarnaast heeft de heer Bijlsma een grote rol gepeeld in de verduurzaming van het zwembad. Zo is hij nauw betrokken geweest bij een proefopstelling van een installatie op waterstofgas. Dit om het gas-en elektriciteitsverbruik te verminderen.

Daarnaast stelt de heer Bijlsma samen met de penningmeester de begroting en het meerjarenplan op. Maar ook maakt hij aanbestedingsplannen voor onderhoud en het tuinwerk. In zijn bestuursperiode is er een waterspeeltuin, een springkussen, een duikplank, een filterkelder en een glijbaan gerealiseerd. Daarnaast is de heer Bijlsma sinds 2015 ook vrijwilliger bij het Rode Kruis afdeling Franekeradeel. Jaarlijks gaat hij mee op de vakantieboot waar hij mensen begeleidt met een medische of sociale beperking.

Foto’s Joachim de Ruijter

error: Bericht Beveiligd!