1000 Europese handballers strijden om Jupitercup

Meer dan duizend handballers uit verschillende Europese landen zullen op 19 en 20 april in De Trije in Franeker strijden om de Jupitercup. Het is voor de 23ste keer dat handbalvereniging Jupiter 76 dit internationale evenement organiseert. ,,We hebben dit jaar deelnemers uit Zweden, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland”, vertelt Johan Deelstra van de Franeker handbalclub.

,,Jammer dat wij dit jaar een probleem hadden met het vinden van voldoende slaapruimte voor onze gasten, daardoor hebben we wat minder buitenlandse teams naar Franeker kunnen halen.” Het organiseren van zo’n groot toernooi kost volgens Deelstra veel tijd. “ Gelukkig hebben we veel vrijwilligers die de organiserende commissie tijdens de toernooidagen assisteren.”  Voor de toernooicommissie breken nu drukke weken aan. De scholen en andere accommodaties moeten ingericht worden, alle voorzieningen moeten gecontroleerd worden en waar nodig aangepast. Er moet een indeling gemaakt worden van wie waar slaapt en uiteraard moeten er ook nachtwachten geregeld worden. ,,Een hele klus, maar het is ontzettend leuk om te doen’’, vertelt Johan.

Er doen dit jaar 70 teams mee in acht categorieën gespeeld door dames-, heren- en jongens- en meisjesteams. Het toernooi wordt afgesloten met de spectaculaire finales van de dames en heren senioren. ,,Publiek is van harte welkom. Er wordt iedere dag van 8.00 tot 19.00 uur gespeeld. En de toegang is gratis.”

 

 

error: Bericht Beveiligd!