11fountains viert 5 jaar kletterende kunst! Kletterdei in Franeker!

De grootste beeldentuin van Europa gaat weer aan. Vier deze Kletterdei mee op zondagmiddag 19 maart rondom De Breedeplaats in Franeker. Laat je inspireren door interessante lezingen in de Martinikerk aan de Breedeplaats. Wees welkom bij de officiële feestelijke opening van de 11fountains en kom cultuur proeven op het cultuurplein. Daarnaast organiseren we gave kinderworkshops die in het teken staan van De Oortwolk fontein. Kletterdei is voor iedereen én gratis toegankelijk. Ontdek hieronder het programma en alle praktische informatie.

Programma

  • 12:30 – 12:45 inloop Martinikerk aan de Breedeplaats 2, 8801 KA Franeker
  • 12:30 – 13:45 doe mee met de kinderworkshops: rapmuziek of water schilderen. (VOL)
  • 12:45 start van Kletterdei in de Martinikerk met interessante lezingen met onder andere: burgemeester Marga Waanders, stadsgezicht Josse Pietersma en directeur van het Planetarium Adrie Warmenhoven
  • 13:45 – 14:15 feestelijke opening van De Oortwolk fontein met wethouder Marja van der Meer
  • 14:15 – 17:00 bezoek gratis diverse locaties in Franeker: Het Martenahuis, Historisch Centrum Franeker, Academie van Franeker en op reservering zijn kinderen tot 13 jaar gratis bij Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Reserveer een tijdslot via website Planetarium.

Op 19 maart is het ook koopzondag in Franeker, combineer Kletterdei met een dagje shoppen!

Parkeergelegenheid en informatie voor openbaar vervoer 

Parkeren (gratis) voor langere tijd en op 4 minuten lopen van de Breedeplaats is het parkeerterrein aan de Leeuwarderweg bij de AH/ Lidl. Daarnaast kan er in het centrum geparkeerd worden. Openbaar vervoer: trein is maar 1 station, 10 minuten lopen naar de Breedeplaats via Spoorrondje, rechtdoor Oud Kaatsveld, op de kruising links de brug over en de eerste rechts de Dijkstraat in, komt uit op Breedeplaats. Bus stopt op Zuiderkade of Vijverstraat. Vanuit beide bushaltes, rechtdoor het centrum in, eindigen beide bij Breedeplaats.

error: Bericht Beveiligd!