Rick met zijn deelname bewijs haarvlechten

Simon Vestdijk Franeker leerlingen naar de PPO dag

Vandaag zijn er leerlingen van de RSG Simon Vestdijk Franeker naar de PPO dag (Praktische Profiel Oriëntatie-dag) op de Friese Poort in Leeuwarden geweest.

Wij willen natuurlijk graag dat de leerlingen over anderhalf jaar een goede opleidingskeuze na hun diploma gaan maken. Daarom werken wij samen met de ROC Friese Poort om leerlingen te ondersteunen bij het maken van een juiste opleidingskeuze.

De leerlingen konden zich oriënteren op verschillende vervolgopleidingen. Iedere leerling maakte van tevoren een keuze uit 3 richtingen. In verschillende rondes van een half uur krijgen zij over deze richting meer informatie door het volgen van een workshop.

Rick (leerling) was erg trots op zijn bewijs van deelname aan de workshop Haarvlechten: “Het was een leuke ervaring, maar toch denk ik dat ik voor een andere opleiding ga kiezen”.

Nadat de leerlingen 2 ½ uur op de locatie Wilaarderburen zijn geweest en zich een beeld hebben kunnen vormen van de diverse vervolgopleidingen, zijn ze weer in de bus gestapt naar Franeker om de lessen te vervolgen.

“Het was een zeer leerzame maar ook een gezellige ochtend. Goed om te zien hoe de leerlingen enthousiast mee deden aan de verschillende workshops. En erg leuk dat een aantal jongens uit hun comfort zone kwamen door de workshop uiterlijke verzorging te volgen”; aldus de begeleidend docent/mentor Ingrid Lodewijk.

 

error: Bericht Beveiligd!