13 – 15 mei Rabo Jumping Franeker Spring concours!

Franeker – Van vrijdag 13 tot zondag 15 mei vond er een bijzondere springwedstrijd plaats bij de manege ‘t Spant in Franeker. Springen voor paarden en pony’s klasse BB t/m ZZ. Met o.a. springen zonder zadel, een dressuurshow.   Aantrekkelijk prijzengeld – Twee mooie springringen direct naast elkaar – Shows – Goede bodem – De Derby van Franeker – Vele extra prijzen – Mogelijkheid om flexibel te springen

Op 14 mei was het zover: voor de tweede keer wordt de spectaculaire Derby van Franeker georganiseerd. Vorig jaar was het een groot succes. Veel publiek, een prachtig Derby parcours en fantastische deelnemers! Ook dit jaar hopen we dat de Derby weer een groot succes wordt!Wat is een Derby?
Een Derby is een springwedstrijd met allerlei natuurlijke hindernissen en een lengte van gemiddeld 1200 meter. Dat is ongeveer twee keer zo lang als een ‘normaal’ springparcours. Het parcours moet in een vrij hoog tempo worden afgelegd, want naast het resultaat geldt ook de snelste tijd. Vanwege de lengte en het grote aantal moeilijke hindernissen is het aantal foutloze ritten vaak gering. Wanneer de combinatie aan de finish van een Derby komt is er al een grote prestatie geleverd.
Zondag 15 mei:
BB tt/m ZZ pony’s, twee parcoursen en Mini Derby van Franeker Al met al was het geheel een groot succes.
Foto’s Yvonne van den Brink

error: Bericht Beveiligd!