13 juli Groots Oldtimer & Schepen Festival in Franeker.

Zondag 13 juli maakt Franeker zich op voor Frieslands grootste één daagse Oldtimer Festival. Loco Burgemeester dhr. J. Bekkema zal het evenement openen na een rondrit met de witte Rolls Royce door Franeker. Grote verrassing die dag is dat de prachtige en kostbare witte Rolls Royce uit 1929 welke door Maxima en Alexander in 2013 in Elahuizen voor een rondrit werd gebruikt op de Turfkade voor het publiek ten toon zal worden gesteld.

De binnenstad van Franeker zal geheel in teken staan van Antieke en klassieke automobielen welke u zal vinden op en rondom de Breedeplaats en het Martiniplantsoen alsmede op de Turfkade, de Zilverstraat en de Godsacker. De Dijkstraat en de Heerengracht zal bestemd zijn voor oude Tractoren en Motoren.

In de Hofstraat worden er een aantal oude vrachtwagens met scheepsmotoren in de binnenstad verwacht. Op de Zuiderkade en de Tuinen komen de oude sleepboten te liggen. Ook kunt u op de Zuiderkade een tochtje maken met de oude Stoom Sleepboot Maarten die u naar loonbedrijf Westra vaart en vanwaar u met een antieke Saurer autobus uit Zwitserland weer naar de Zuiderkade gebracht.

Op de Turfkade liggen de antieke salonboten welke soms 100 jaar of ouder zijn. Een fantastische bijkomstigheid is dat het prachtig gerestaureerd schip de Wega uit Franeker de status 100 jarige heeft bereiktDit zal uitbundig worden gevierd. Op het Oudkaatsveld kunt u bij de Franeker Management Academie opstappen voor een rondvaart om Franeker en de het van Harinxmakanaal zodat u vanaf het water de sleepboten kunt bekijken.

Muziek:

Tijdens het gehele Festival is er volop te genieten van muziek, op de Breedeplaats speelt de Friese top band Men from Galilee Guest. Op de Turfkade speelt en zingt een van Frieslands beste zangkoren met eigen begeleiding van accordeon/trekharmonica/gitaar en trommels.

Tijdens het gehele festival zal de landelijk bekende Thea van den Wildenburg op diverse locaties zingen en spelen.

Markt:

Op het Leeuwardereind zal een markt worden gehouden. Zie ook www.franekeroldtimerschepenfestival.nl  . Like de Facebook pagina voor meer informatie: https://www.facebook.com/franeker.oldtimer.schepen.festival?ref=hl

 

Folder FOSF Rolls