2 x zilver, 1 x brons FZC’54 bij Friese Sprintkampioenschappen

Tijdens de Friese Sprintkampioenschappen, afgelopen zaterdag 7 februari in het Kalverdijkje in Leeuwarden, is het de zeven deelnemers van FZC’54 gelukt om in totaal drie medailles te bemachtigen. Tijdens deze sprintkampioenschappen mogen alle deelnemers individueel uitkomen op vijf afstanden, 50m vlinderslag, 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag en de 100m wisselslag. Daarbij kunnen clubs zich nog inschrijven voor twee estafette afstanden.

Het junioren estafette team bestaande uit Frederique Potma, Lianne Spoelstra, Liza Scheenstra en Lotte Grovenstein werd zowel op de 4 x 50m wisselslag als de 4 x 50m vrije slag keurig tweede terwijl Rixt Nynke Baron in de finale van de 50m vrije slag naar een mooie derde plaats zwom.

Jurre Broekstra en Darren Sieswerda zwommen niet in de prijzen maar noteerden wel een aantal persoonlijke records waarbij Jurre de grootste verbetering voor zijn rekening nam, hij verbeterde zijn tijd op de 100m wisselslag met maar liefst negen seconden.

Komende zaterdag 14 februari organiseert FZC’54 een Valentijns medaille wedstrijd voor de jongste zwemmers, de minioren, en komen een aantal zwemmers van de selectie uit op de KNZB Challenger wedstrijd in Drachten.

Kijk voor alle uitslagen, foto’s en het gehele wedstrijdprogramma op www.fzc54.nl.

DSC_0089