Esben Poelstra kampioen in Sleen.

Bij het IJspegeltoernooi in Sleen kwamen 9 judoka’s van Sportschool Poelstra op de mat. De judoka’s presteerden goed en namen 6 prijzen mee naar huis. Bij de jongens -12 jaar tot 30 kg werd Esben Poelstra de terechte kampioen. De eerste wedstrijd moest hij er nog even inkomen, maar won deze overtuigend met 2 waza-ari’s (ippon) en 3 yuko’s. Ook zijn andere 3 poulewedstrijden won hij voortijdig. Esben ging als poulewinnaar door naar de finalepoule. In de finalepoule won hij beide wedstrijden met houdgreep en werd kampioen.

Bij de heren -18 jaar tot 70 kg kwam Marc Swiers op de mat. De eerste partij werd gewonnen met ippon na een yuko achterstand. De tweede wedstrijd moest hij tegen de later kampioen. Deze verloor hij met ippon. De derde wedstrijd won Marc met houdgreep. De vierde wedstrijd bracht Marc snel tot een goed einde door zijn tegenstander met een o soto gari op de rug te gooien. Door de 3 winstpartijen is Marc 2e geworden.

3 Judoka’s van Sportschool Poelstra mochten een 3e prijs ophalen. Bij de meisjes -12 jaar tot 32 kg kwam Sinne van Loenen op de mat. De eerste wedstrijd won zij met houdgreep. De tweede en derde verloor zij ondanks goed judo met ippon. De laatste wedstrijd moest Sinne winnen om 3e te worden. Dit deed zij overtuigend door haar tegenstander met houdgreep te verslaan.

Bij de jongens -12 jaar tot 44 kg moest Giel Dol het opnemen tegen 13 tegenstanders. De eerste drie wedstrijden won hij overtuigend met ippon. De vierde wedstrijd verloor hij helaas met waza-ari. In de finalepoule moest Giel nog twee wedstrijden judoën. Ondanks goed judo verloor hij deze wedstrijden. Voor zijn goede prestatie mocht hij een medaille ophalen.

Bij de meisjes -12 jaar tot 44 kg mocht Anne Fleur Visser 5 wedstrijden judoën. De eerste twee wedstrijden had zij moeite met haar tegenstanders en verloor beide wedstrijden met ippon. De derde wedstrijd gaat een stuk beter en deze wint zij met ippon voor een houdgreep. De vierde wedstrijd verliest zij ongelukkig met shido. De laatste wedstrijd gooit zij haar tegenstander op de grond. Zij krijgt hiervoor en yuko, vervolgens legt zij haar tegenstander in de houdgreep en wint met ippon.

error: Bericht Beveiligd!