Meerdere Woningen verwoest door brand Franeker (Foto update)

dscf2943-borderFRANEKER – Zondagavond rond de klok van half 11 kwam de melding voor een uitslaandebrand aan de Paul Krugerstraat in Franeker. De brand werd meteen opgeschaald naar middelbrand, waarop de 2de brandweerauto van Brandweer Franeker en de hoogwerker van Brandweer Harlingen ter plaatse kwam.

Toen Brandweer Franeker ter plekke was bleek dat er nog meer hulp nodig was, dus werd de brand opgeschaald naar grote brand waarop Hoogwerker van Leeuwarden en Brandweer Menaldum ter plaatse kwamen.

De Brandweer heeft geruime tijd nodig gehad om het vuur onder controle te krijgen, bij deze brand zijn meerdere woningen totaal verwoest. De politie gaat uit van brandstichting, er zijn 3 personen meegenomen naar het bureau en worden verhoord.

Politiebericht:

Franeker: woningbrand, één persoon gewond, drie aanhoudingen

De technische Recherche van Politie Fryslân onderzoekt een woningbrand aan de Paul Krugerstraat die zondagavond rond 22:30 uur plaatsvond. Daarbij is een inwoner van Franeker met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. In de woning die leegstond, waren drie personen gesignaleerd die ruzie maakten. Direct daarna brak er brand uit. Het drietal is vervolgens aangehouden op verdenking van brandstichting. De woning en de naast gelegen woning brandde geheel uit. Een andere bewoonde woning liep veel rook en waterschade op.

Foto’s : Dennis Wijbenga / Patrick Spoelstra

Foto’s Dennis Wijbenga / Patrick Spoelstra

error: Bericht Beveiligd!