Mart Zwiers wint 5de klas biljarten en promoveert

Afgelopen weekend werd de Franeker finale 5e klas biljartkampioenschap gespeeld in de Tapperij het Noord in Franeker. Deelnemers Allard Hutten, Gerda Nieuwenhuis, Mart Zwiers,Gerrit Jan Kuipers,Durk Terpstra en Rudolf van der Pol.

De enige dame in dit gezelschap staat zeker haar mannetje en Gerda opent de partij tegen Gerrit Jan. Gerda zet een zeer aardige partij neer met een hoogste serie van maar liefst 9. Deze zal niet genoeg zijn want op de tweede dag gaat Mart er overheen met 11. En neemt daarmee de fles Beerenburg mee naar huis.

Rudolf begint heel sterk tegen Durk. Maar Durk komt op het laatst goed terug en de partij eindigt in 39-40 in het voordeel van Rudolf. Mart, de favoriet om de titel te prolongeren, begint zijn partij tegen Allard die eindigt in 23 beurten. Rudolf zet zijn overwinning door tegen Allard en Gerrit-Jan.

Ook Mart maakt zijn favorieten rol waar en wint zijn tweede en derde partij tegen Gerrit-Jan en Gerda. Durk blijft goed bij en wint ook zijn tweede en derde partij tegen Gerda en Allard. Na 3 ronden staan Mart en Rudolf beide op 3 winst partijen gevolgd door Durk met 2 winst partijen. In de vierde ronde moet Durk t opnemen tegen Mart en die moet winnen om nog kans te maken op de titel. Mart maakt in 22 beurten 40 caramboles en Durk (21 caramboles) heeft geen schijn van kans. Rudolf wint van Gerda en dat betekend een finale tussen Mart en Rudolf. Durk wint zijn laatste partij tegen Gerrit-Jan waarmee hij op de 3de plaats eindigt. Allard en Gerda speelden om plaats 4 en 5. In een spannende partij won Allard met 37-40 en stelde daar zijn 4de plaats mee vast. Mart deed waar ie voor kwam dit weekend en won ook van Rudolf in 23 Beurten. Rudolf die voor de vijfde keer op eentweede plaats eindigde speelde een goed toernooi maar was niet opgewassen tegen het geweld van Mart. Debutant Gerrit-Jan kwam laat op gang. Zondag speelde hij 2 goeie partijen maar helaas niet gewonnen.

Al met een al een heel geslaagd en zeer gezellig toernooi in de Tapperij met een terechte winnaar. Mart Zwiers is tevens gepromoveerd en mag maandag gelijk voorrondes spelen in cafe La Dolce Vita waar 22 en 23 november de finale vierde klas worden gespeeld.

De Franeker biljartkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Bouwbedrijf Haarsma en De Bruin en DLC Sneldistributie Info over de franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

onbekend

error: Bericht Beveiligd!