Dosko/Acta stijgt naar vierde plaats

Afgelopen wedstrijd trad Dosko/Acta aan tegen het laag geplaatste DBS heren 2. Op papier een eenvoudige wedstrijd voor de Franekers, echter de Balkster hadden een aantal routiniers van stal gehaald en die maakten het Dosko/Acta nog erg lastig.

Na een eenvoudig binnengehaalde 2-0 voorsprong begon de wedstrijd pas. Waarbij het initiatief in het begin van de wedstrijd eerst bij Dosko/Acta lag, en het aan zich zelf te danken had het verschil in punten niet duidelijker te laten zijn (25-23 en 25-19). Vooral door veel servicefouten kwam dit tot stand.

Zoals genoemd begon de wedstrijd vervolgens. DBS kwam in de derde set beter in haar spel en de Franekers werden, net zoals de laatste paar wedstrijden, onnauwkeuriger. Dosko kon een 13-10 achterstand weer wegwerken maar kon aan het einde van de set niet een vuist maken tegen de aanvallen van DBS, die met de setwinst vandoor ging (22-25)

Met de vorige wedstrijd in gedachten, 2-0 voorsprong wat resulteerde in een 2-3 verlies, gingen de Franeker de vierde set met nieuw elan de strijd aan. Het team nam gelijk een voorsprong met een aantal goede aanvallen, maar kon dit helaas aan het einde van de set niet volhouden en DBS kwam langzij. Bij het behalen van het setpunt wist Pieter Leyenaar een

slechte setup boven wonderlijk tot een goede aanval te verwerken die precies op de achterlijn.

Hiermee bracht hij DBS van de wijs en kon Dosko/Acta het laatste punt verzilveren en de winst binnenhalen (25-23)

Met deze winst bezet Dosko/Acta de vierde stek op de ranglijst, maar moet aanstaande vrijdag uit tegen Far Ut uitmaken wie er het meeste recht heef op deze plaats.