Theo Huitema wint Hoofd klasse libre

Afgelopen weekend zijn de Franeker Kampioenschappen hoofd/extra klasse Libre 2016 in Stadscafé de Notaris gespeeld. Theo Huitema is hier kampioen geworden. De 6 finalisten die zich hebben geplaatst voor de finale waren:

Karel de Vries, Theo Huitema, Roland Hoek, Pascal Bergsma, Douwe Klompmaker en Siard Homminga.

Pascal , een mooie technische speler is als zesde geëindigd. Gedurende het toernooi is hij steeds beter gaan spelen. Gemiddelde van 6,54 en een mooie hoogste serie voor hem van 54.

Hoewel Roland Hoek op papier de kanshebber voor de eerste plaats was, kwam het er dit weekend niet helemaal uit voor hem. Roland is een hele goede en tactische speler en had maar liefst een hoogste serie van 86. Hij is geëindigd op de vijfde plaats.

Ook Karel de Vries een geweldig goede speler met de nodige ervaring kwam dit weekend niet op zijn gebruikelijke niveau. Wel een hele goede laatste partij tegen Roland. Dit resulteerde in een vierde plaats voor Karel.Hij had een hoogste serie van 42.

Douwe Klompmaker werd vorig jaar nog kampioen, nu moest hij genoegen met een derde plaats. Douwe heeft mooi spel laten zien en een hele goede laatste partij gespeeld tegen Siard. Een hoogste serie van 40.

De strijd om de eerste plaats ging tussen Theo Huitema en Siard Homminga. Als Siard zijn laatste partij wist te winnen van Douwe werd hij de winnaar van het toernooi.

Zoals Siard het zelf zei: ik liet het kaas van mijn brood eten en werd doordat de laatste partij te verloor tweede.

Siard een geweldig goede speler had maar liefst een hoogste serie van 145! Hij sleepte daarmee de fles Berenburg in de wacht. Toeschouwers  noemden hem de Cristiano Ronaldo van het biljarten.

Theo begon zaterdag geweldig met maar liefst een gemiddelde van 25. Dit beloofde nog veel! Theo heeft 4 van de 5 partijen gewonnen en mag zich daarmee de terechte kampioen noemen. Zijn gemiddelde was 7,03 en zijn hoogste serie was 78.

Al met al een zeer geslaagd  biljarttoernooi in Stadscafe de Notaris. Zaterdag 9 en zondag 10 april zullen de algehele finales worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafé de Notaris. Dit houdt in dat alle winnaars van alle klasses tegen elkaar gaan strijden om de titel kampioen der kampioenen.

Informatie over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

biljarthoofd

error: Bericht Beveiligd!