JUBILEUM!! Voor de 25e keer De Jupiter Cup

Ruim achthonderd handballers, dit jaar uit Duitsland, België, Frankrijk en uiteraard Nederland, zullen op 26 en 27 maart in Sporthal De Trije in Franeker strijden om de felbegeerde Jupiter Cup. Het is voor de 25ste keer dat handbalvereniging Jupiter ‘76 dit evenement organiseert.

Ook bestaat de vereniging dit jaar 40 jaar, dus een dubbel jubileum.
Het organiseren van zo’n groot toernooi kost volgens Johan Deelstra van de toernooiorganisatie veel tijd. In september wordt er al gestart met de eerste voorbereidingen. De uitnodigingen naar de verenigingen en de scheidsrechters moeten worden verstuurd en er moet weer gezocht worden naar voldoende overnachtingsplaatsen voor alle deelnemers.

Gelukkig zijn er nog steeds enkele scholen en andere gebouwen die hun medewerking willen verlenen, maar de spoeling wordt in Franeker langzaam maar zeker wel erg dun. Ook het krijgen van de benodigde vergunning om deze gebouwen te mogen gebruiken als slaapruimte kost elk jaar veel tijd en overleg met de Gemeente en de Brandweer.

Er doen dit jaar 64 teams mee in acht categorieën gespeeld door dames-, heren- en jongens- en meisjesteams. Het toernooi wordt afgesloten met de spectaculaire finales van de dames en heren senioren, met daar aan sluitend de prijsuitreiking. Publiek is van harte welkom. Er wordt beide dagen van 8.00 tot 18.00 uur gespeeld en de toegang is gratis.”

error: Bericht Beveiligd!