AMS nieuws

Met 3 Groen naar de manege

De leerlingen van 3 Groen van AMS sloten de praktijklessen af met een bezoek aan Manege Waadhoeke in Tzummarum. De leerlingen verzorgden de paarden tijdens deze buitenschoolse praktijkles. Na een borstelbeurt glommen de paarden. Hierna mocht er een ritje gemaakt worden op de edele dieren. Een prachtige praktijk dag voor de groen-leerlingen.

Nog meer vlaggen kunnen uit

Afgelopen week stonden de uitslagen van het tweede tijdvak op het programma. Leerlingen die het reguliere examen net niet haalden en een herexamen deden of leerlingen die hun cijfer wilden verbeteren kregen de uitslag. Rond 11.00 uur kwam het verlossende telefoontje van één van de examenklasmentoren. Voor veel leerlingen betekende dit goed nieuws en konden zij in de middaguren proosten op AMS met klasgenoten, mentoren en vakdocenten op het goede nieuws.

Vakhavo de natuur in

Leerlingen van de Vakhavo ‘educatie’ van AMS trokken naar Lauwersoog. Hier storten zij zich op natuureducatie. Er werd onder deskundige begeleiding op krabben en kleine diertjes gevist. Een mooie manier om zelf te ervaren wat ze binnen het onderwijs leerlingen kunnen laten ervaren. In de middag schreven de leerlingen een programmaonderdeel voor de Natuurklas. De leerlingen van de Vakhavo educatie van AMS zijn een mooie en leerrijke ervaring rijker.

error: Bericht Beveiligd!