Arno Nieuwhof zwemt naar brons

Leeuwarden – Zaterdag 28 mei werden in het zwembad Kalverdijkje in Leeuwarden de Friese Sprintkampioenschappen gehouden. Deelnemers van zestien Friese zwemverenigingen streden om de titel Fries Kampioen op de volgende disciplines; 50 meter vrije slag, 50 meter rugslag, 50 meter schoolslag, 50 meter vlinderslag, 100 meter wisselslag en de 4x 50 meter estafettes.

De afvaardiging van  FZC’54 bestond uit;  Arno Nieuwhof, Rixt Nynke Baron, Amber Bosch, Sigrid Hogendorp, Lisa Rozema, Gwen Sieswerda en Josien Wijkhuijs. Arno Nieuwhof haalde in een persoonlijke recordtijd (0:28:44)een bronzen medaille op de 50 meter rugslag. Daarmee verbrak hij bovendien het clubrecord!  Op dit toernooi werden door de zwemmers van FZC’54 op de 30 persoonlijke nummers 20 nieuwe persoonlijke records gezwommen.  Een heel goed resultaat. De uitslagen en foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op www.fzc54.nl

Komende weken moeten de jongens en meiden van FZC’54 voor hun trainingen uitwijken naar zwembad Schatsenburg in Menaldum. Het eigen zwembad Bloemketerp in Franeker gaat woensdag 1 juni dicht! Over drie weken mogen maar liefst drie junioren uit Franeker; Sigrid, Gwen en Josien naar het Nederlands Kampioenschap! Ze willen daar uiteraard goed voorbereid aan de start verschijnen. Hopelijk komt het college van burgemeester en wethouders tot een goede oplossing zodat in Franeker de zwemvereniging kan blijven bestaan.