Bingo avond voor het goede doel een groot succes.

Franeker – De opbrengst van de bingo, een bedrag van maar liefst € 2432.30 kan worden overgemaakt op de rekening van de stichting Alpe d’Huzes en één op één doorgeschoven naar het onderzoeksfonds van het KWF, voor de strijd tegen kanker.

De bingoavond in de Martenazaal van restaurant Bloemketerp zat met 152 deelnemers helemaal vol. Initiatiefnemers Tjalling en Floris waren blij verrast met de opbrengst van de bingo en ook Wessel Veenstra, namens SC Franeker, was zeer content om op deze wijze een bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een doel waar één op de drie Nederlanders mee te maken heeft of krijgt. “Een geweldig initiatief dat door de Franeker ondernemers op brede schaal is ondersteund, echt ongekend!” aldus Veenstra.

Om 19:00 uur stonden de eerste bezoekers al voor de deur en ruim voor aanvang zat de zaal vol. Vooraf werd in een korte film nog eens duidelijk waarom er veel geld nodig is voor het onderzoek naar kanker. Daarnaast konden de bezoekers met eigen ogen zien hoe de drie jonge deelnemers aan Alpe d’Huzes 2011, Tjalling, Ulbe en Floris ter opluistering de hele avond op een spinningfiets één van hun laatste trainingsuurtjes draaiden. Maar even na 20:00 uur ging de bingo van start, met in totaal tien ronden met in iedere ronde drie prijzen. De prijzen varieerden van een fietspomp tot een complete lounge set maar ook kledingbonnen, dinercheques, een kok aan huis kortom te veel om op te noemen maar echt van ongekende kwaliteit. De ondernemers uit Franeker hebben laten zien dat zij het doel van deze avond een warm hart toe dragen. De avond werd op een geweldige manier geleid door  Mirjam&Ger  Kuipers en diverse vrijwilligers. Zonder iemand tekort te willen doen, werd ook Piet de Groot in het zonnetje gezet. Hij had contact met alle Franeker ondernemers en met hen zorgde hij voor prachtige prijzen.

Na afloop gingen alle deelnemers tevreden naar huis, een schitterende bingo in Franeker, met mooie prijzen en een geweldige opbrengst voor het goede doel, waarvoor dit initiatief bedoeld was.

Speciale dank gaat uit naar de bedrijven die deze avond mogelijk hebben gemaakt en de doelstelling van de stichting Alpe d’Huzes een warm hart toe dragen:

Cheung Kwong, Lodewijk damesmode, EP Eising, Klaas Banga brillen, Dijkstra woninginrichting, Blokker, Electroworld van der Weerd, PM Mannenmode, Arte Cucina, Netwerk computers, Hema, DA drogist, Boddeüs, Gardentrend, Gewoon mooi, Bakkerij van der Kloet, Time Out, Rekker groenten & fruit, Tulip Inn de Valk, SC Franeker, Ymo IJssalon, Slagerij Terpstra, Hoekstra Multi Service, Renault Fokkema, Juwelier Kramer, C1000 Kuipers, Siesling’s luxe Brood- en Banketbakkerij, Phiro Kappers, Autobedrijf A.J. de Boer, C1000 Kuipers, Café de Notaris, Lodewijk herenmode, Pépé, Restaurant Bloemketerp, Opel Deinum, Flying Light, Grandcafé de Doelen, Mitra, Siemen’s groenten & fruit, Ypma’s bloemenhandel, Zensa Moda, Bakkerij Molter, De Bogt van Guné, Pizzeria Toscanini, De Korenaar, Expert, De Grillerije, Gezondheidscentrum het Want, Huhtamaki, Poiesz Franeker, Hiemstra assurantiën, Kapsalon Galema, Marten’s fish & chips, Ford Ozinga – van der Horst, Offinga Kappers, Pizzeria Antonello, Cafetaria ’t Park, Jellema Specialiteiten, Taxi Noord-West Friesland, X-elle, Bloembinderij de Witte Bloem, Kamsma Schoenen, The Phonehouse, Freestyle, Combi Hommema, Spar, Restaurant De Stadsherberg, Bakkerij van der Veen, Mido tassen en lederhuys, Schaafsma banketbakkerij, Le Pantin, Shoeby Fashion, Zus van Giessen landelijk wonen, Jeans Centre, Banga Huys interieur & advies, Oars, J&D Mode, Regina’s Lingerie, Leads & Lady Leads, Bruna, Inuz Attitude for Women, Beebiesjop.