Arnoud Meijer prolongeert Friese tafeltennistitel

Zaterdag organiseerde de Franeker tafeltennisclub FTTC, in samenwerking met NTTB Noord, de Friese regiokampioenschappen tafeltennis (FK). Het belangrijkste Friese tafeltennistoernooi van het jaar werd vroeg in de ochtend geopend door wethouder Thiadrik Twerda. In de drukbezochte sporthal De Trije in Franeker streden vervolgens 180 senioren en jeugdspelers van zestien Friese verenigingen in het dubbel- en enkelspel om de tientallen Friese tafeltennistitels. Twee enkelspeltitels waren weggelegd voor FTTC’ers (Remco Mellema en Amnoi Tampa).

Dokkumer herenfinale

Regerend Fries herenkampioen Arnoud Meijer stak zaterdag niet in grootse vorm. De nummer 56 van de nationale ranglijst verloor in de vijfmanspoule van de hoogste enkelspelklasse (B/C) van FTTC’er Arnold Terpstra, die de laatste drie FK-finales van de voor TTV Dokkum uitkomende Meijer verloor. Na tal van verrassende uitslagen drongen Meijer en zijn clubgenoot Rients Visser, een van de weinige jongere Friese tafeltennissers die de laatste jaren echt zijn doorgebroken, door tot de finale.

In die finale maakten beide aanvallend ingestelde verdedigers er een uitputtingsslag van. Meijer wist na een 0-2 en 1-3 achterstand tijdig het tij te keren. Met 4-3 won de in Hilversum woonachtige topverdediger zijn vierde Friese enkelspeltitel op rij. Eerder op de dag pakte Meijer samen met Henk Jan Wils (FTTC) ook de Friese dubbelspeltitel. Zij waren net te sterk voor het FTTC-koppel Jan de Haan en Martijn van der Heide (3-2). Mede dankzij de twee Friese titels van Meijer werd de verenigingsbeker, de trofee voor de tijdens de FK best presterende Friese tafeltennisvereniging, een prooi voor zijn club TTV Dokkum.

Dames: Dokkumer Wijnstra onttroond door Kooistra

In de damesfinale stonden regerend Fries kampioene Corrie Wijnstra (TTV Dokkum) en Tamar Kooistra (Bergum) opnieuw oog in oog met elkaar. Ditmaal liet de hoger geklasseerde Kooistra zich door haar Dokkumer opponente niet de kaas van het brood eten. Met een 3-1 overwinning onttroonde zij Wijnstra, die de door haar vergeten wisselbeker persoonlijk bij Kooistra zal bezorgen.

Twee enkelspeltitels en twee dubbelspeltitels voor FTTC

Voor FTTC was het organisatorisch gezien een geslaagde dag: de FK verliepen naar wens en trokken veel publiek. Sportief vielen de prestaties enigszins tegen. Het meest in het oog springt de prestatie van FTTC’er David Dijkhoff. De 15-jarige Fries jeugdkampioen van 2013 legde bij zijn debuut bij de senioren beslag op het zilver in de D-enkelspelklasse. De finale van de H-klasse was een onderonsje tussen twee Franekers. Amnoi Tampa versloeg daarin Ferry van der Werf (3-0). Samen met FTTC’er Peter Derkx zegevierde Tampa ook in de dubbel.

Voor het gros van de FTTC-jeugdleden was het de eerste keer dat zij deelnamen aan de FK. In het enkelspel werd de talentvolle Remco Mellema Fries kampioen bij de welpen. In de finale was hij met 3-1 te sterk voor Yljan Nicolai van TTV Dokkum. Mark Buwalda en Henk Jansma veroverden de Friese dubbelspeltitel bij de kadetten. FTTC wil ook in 2015 en 2016 de FK in Franeker organiseren. Wellicht dat de medailleoogst van de steeds sterker spelende Franeker jeugdtafeltennissers dan nog groter is.

alle uitslagen kunt u onder aan op de pagina downloaden.: KLIK HIER

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!