Geweldige prestatie van color guards van de Sternse Slotlanders

Voor het eerst doen ook de jeugdgroepen van Showband Sternse Slotlanders dit jaar mee aan de wedstrijden van Color Guard Nederland (CGN). Vanaf vorig jaar oktober is hard gewerkt aan de nieuwe opzet waarin (moderne) dans een belangrijke plaats heeft. Door de instructie van de Sternse Kids en de Jeugdband zijn mooie programma’s gemaakt. De Sternse Kids hebben gekozen voor het thema “Born Like a Star” en de Jeugdband voor “Friends”.

Op zaterdag 25 januari was het zover. De Color Guards van De Sternse Kids en Jeugdband  namen deel aan een contest van CGN in Drachten. Het was allemaal hartstikke spannend maar beide programma’s liepen prima. En toen was het wachten op de uitslag.

In de klasse van de Sternse Kids waren 5 deelnemers. De uitslag begon bij de 5e plaats en vervolgens naar de 4e, de 3e en de 2e. De Sternse Kids waren nog steeds niet genoemd en daarvoor gold maar één conclusie. Een 1e plaats in de Kids Class met een score van 72,23 punten. Een geweldige prestatie voor deze jonge groep.

In de Cadets Class (Jeugdband) waren 13 deelnemers. Ook hier begon het aftellen. Met een 6e plaats en 73,76 punten hebben ook de guards van de jeugdband een prachtige prestatie neergezet.

De jeugd heeft de toekomst. Dat bleek maar weer eens dit weekend. Met de behaalde scores is een mooi startpunt neergezet voor de komende contest op 15 maart wederom in Drachten.

error: Bericht Beveiligd!