Bakkerij Van der Kloet heeft faillissement aangevraagd

Na vele tegenslagen die het bedrijf sinds het overlijden van de vorige eigenaar Joop van der Veen te voortduren kreeg, heeft de bakkersketen het faillissement moeten aanvragen.

Hoewel de sanering eerst bleek te helpen en de omzet steeg, kreeg de bakkerij nog te maken met veel tegenslagen dat een faillissement aanvraag niet meer uit kon blijven. De Corona periode en de oorlog in Oekraïne zorgde ook bij de bakkerij voor problemen en hogere kosten. Daarbij kwamen recent nog technische problemen, waaronder vriezers die door piekstroom zijn beschadigd en veel voorraad niet meer verkoopbaar werd. Nieuwe afspraken met de belastingdienst en het UWV bleken niet meer mogelijk.

De bakkersketen heeft de hoop om met een curator een doorstart te kunnen maken. De aankomende weken zullen voor de huidige leiding en het personeel duidelijkheid brengen.

 

Geschiedenis

De geschiedenis van Bakkerij Van der Kloet gaat terug naar 1919 in een pand aan de Zilverstraat in Franeker. In 1994 heeft familie Van der Veen Bakkerij Van der Kloet overgenomen en gaat de bakkerij verder onder de naam Van der Kloet welke gevestigd bleef in Franeker. Door verdere ontwikkeling en overnames groeide het bedrijf in korte tijd razendsnel.

In 2004 werd een nieuwe, moderne en centrale bakkerij gebouwd op het industrieterrein aan de Edisonstraat in Franeker. Van daaruit worden de vijf eigen winkels in Franeker, St. Annaparochie, twee winkels in Leeuwarden en Dronrijp van brood en banket voorzien. Naast deze winkels worden er supermarkten op de eilanden en in de provincie bevoorraad evenals horecabedrijven en zorginstellingen uit de regio.

 

 

error: Bericht Beveiligd!