BBB

BBB wint Provinciale Staten verkiezingen en de verkiezingen voor Wetterskip Fryslân

Veel mensen hebben op woensdag 15 maart hun stem laten horen, het percentage lag ook hoger dan de afgelopen jaren. Dat de burgers een andere kant op willen is wel duidelijk geworden na de uitslagen die binnen zijn. De grote winst van BBB zorgt voor een aardverschuiving binnen de provinciehuizen. 

Binnen de gemeente Waadhoeke is BBB met +30,2 procent de grootste winnaar van de Provinciale Staten verkiezingen 2023. De twee grote verliezers van de deze verkiezingen binnen de Waadhoeke zijn het CDA met -10,3 procent en de FVD met -9,9 procent. Niet alleen in de Waadhoeke en heel Friesland is de BBB de grote winnaar. In elf provincies kregen ze de meeste stemmen, behalve in Utrecht want daar kwamen ze met -0,1 procent onder GroenLinks uit. Bij de waterschapsverkiezingen kreeg de BBB 28,9 procent van de stemmen en gaat daarmee van 0 naar 7 zetels. 

De BBB heeft aan de cijfers te zien bij alle partijen kiezers weg gehaald. De reden hiervan wordt gezocht in het beleid van de Haagse bestuurders, mensen lijken zich niet meer te herkennen in het huidige beleid. De BBB zien ze als een partij die de politiek bij de mensen brengt en luistert naar de burger.