“Beste keeper van Nederland” komt uit Franeker *Film Update*

Harderwijk – Op het zonovergoten en fraaie complex van VVOG te Harderwijk is vrijdag 3 juni weer met heel veel enthousiasme, inzet en talent gestreden om de titel van de Beste Keeper van Nederland in de verschillende leeftijdscategorieën. Deze dag was de finaledag “Beste keeper van Nederland” georganiseerd door Frans Hoek Sports. Acht keepers van SC Franeker hadden zich hiervoor geplaatst en vijf daarvan deden daadwerkelijk mee, te weten Wilco Kramer, Brian de Haan, Irolt Biesma, Mica Swart en Mirthe Luykx.

Uit de 200 finalisten zijn uiteindelijk 12 winnaars te voorschijn gekomen. Zonder de andere keepers van SC Franeker tekort te willen doen, ze eindigden in de middenmoot of hoger, blonk Wilco Kramer, 16 jaar oud, keeper van B1 van SC Franeker in hoge mate uit. De tegenstand was hevig, maar dat mag je ook verwachten van je medefinalisten. Er waren in de voorrondes immers al 2800 keepers afgevallen.

Het was al snel duidelijk dat Wilco Kramer zich ging mengen in de strijd om een finaleplaats. Die werd in het begin van de middag veilig gesteld. Vanaf drie uur de finales en ook deze wist Wilco te winnen. Hij mag zich een jaar lang de “Beste keeper van Nederland” noemen in de categorie 16 jaar en ouder. Een prachtige prestatie en meer dan een  mooi toetje na het behaalde kampioenschap met  SC Franeker B1.

 

Film: Dick de Haan

 

Bijgevoegd een foto met Wilco Kramer met naast hem Frans Hoek, voormalig keeper en in Europa een gerenommeerd keeperstrainer.

 

error: Bericht Beveiligd!