Bouw Saakstra’s Brêge maand vertraagd

De nieuwe Saakstra’s Brege wordt later opengesteld. De vervanging van de bestaande brug heeft uitloop vanwege een nieuwe constructiewijze. Hierdoor is meer tijd nodig gebleken voor onderzoek en engineering om het proces goed en veilig te laten verlopen.

Volgens de nieuwe planning is de nieuwe brug eind april definitief gereed en klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Aannemer DVJ uit Joure heeft na de aanbesteding een verzoek bij de gemeente ingediend voor een andere werkmethodiek. Door deze wijziging bleek meer tijd nodig in de voorbereidende onderzoeksfase. De gemeente heeft ingestemd met deze alternatieve constructiewijze die hierdoor binnen het budget blijft, maar wel een vertraging in de opleveringsdatum betekent. De aannemer verwacht dat de brug uiterlijk 28 april a.s. in gebruik kan worden genomen.

Vaste brug

De bestaande Saakstra’s Brêge wordt momenteel vervangen door een vaste brug die geschikt is voor de kleine recreatievaart. Hierdoor is de stad vanaf dit voorjaar altijd en zonder vwachttijd toegankelijk. De brug is de derde in de reeks bruggen die zijn vernieuwd in Franeker; in mei vorig jaar werd de nieuwe Oosterpoortsbrug geopend en eind oktober werd de nieuwe Stationsbrug weer opengesteld voor al het verkeer.

Franeker Waddenpoort

De projecten zijn onderdeel van het programma Franeker Waddenpoort. De stad wil zich ontwikkelen tot een belangrijke toegangspoort in het Friese Waddengebied. Om Waddenpoort te worden moet de stad over water en land beter bereikbaar worden en beter zichtbaar zijn.

Het programma maakt Franeker en omgeving nog aantrekkelijker om te verblijven en recreëren. De gemeente Franekeradeel werkt samen met de provincie Fryslân, het voormalige Friese Merenproject, ondernemers en burgers aan Franeker Waddenpoort.

Meer informatie over het programma Franeker Waddenpoort vindt u op

http://www.franekerwaddenpoort.nl.

error: Bericht Beveiligd!