ZVF dames stunten bijna tegen koploper FFS VR1

Op woensdag 15 maart j.l. traden de dames van zaalvoetbalvereniging ZVF aan tegen het sterke FFS, virtueel de koploper in de competitie. Deze dames waren hier gekomen om ons de alle hoeken van het veld te laten zien, hoe anders zou het verlopen.

ZVF was verdedigend vanavond op zijn best en aanvallend was het ditmaal gewoon bij vlagen perfect.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat er in de 15e min een 1-0 voorsprong voor ZVF op het scorebord stond. Natuurlijk zette FFS de druk op ons doel, maar vele malen was daar onze doelvrouw die redding bracht of onze verdediging die goed standhield. ZVF had vlijmscherpe aanvallen en kreeg enkele opgelegde kansen. een paar minuten voor rust wederom een aanval van FFS, via een kluts werd een speelster van FFS gehaakt waarna er een strafschop volgde die verzilverd werd, 1-1.

Dit werd tevens de ruststand.

Na rust een ware show van de dames van ZVF, goed keeprswerk, sterke verdediging en schitterende aanvallen op het FFS doel. na 10 min. in de 2e helft stond er een zeer verdienstelijke 3-1 voorsprong voor ZVF. De dames van FFS werden in hun verdediging regelmatig weggespeeld. In de 15e min. een doelpunt van FFS wat de spanning terugbracht tot 3-2. Maar…even later weer een prachtig doelpunt van ZVF, 4-2. FFS, kampioenskandidaat, moest dan ook alle zeilen bij zetten om een nederlaag af te wenden. Een afstandschot van 20 meter, rolde door ieders benen zo bij ons het doel in….4-3 5 min. voor tijd werd een volgend gaatje in de verdediging bij ZVF gevonden en werd het 4-4.

Beide teams speelden in de laatste minuten voor de overwinning, bij beide teams stond paal of lat dit in de weg.
De dames van ZVF wistten uiteindelijk de 4-4 over de streep te trekken, wat gold als een overwinning. Doelpuntmakers: Avelon Sijtsma, Rianne Vellinga, Marianne Vijver en Marre Sloots

22 maart mogen de dames thuis in sporthal de Trije aantreden tegen Balk VR1, de nummer 2 in competitie, wederom een kampioensploeg….aanvang 19.30 uur