Brandweer Franeker zwaait 6 collega’s uit op feestavond *foto’s*

Afgelopen vrijdagavond was de feestavond van Brandweer Franeker. Op deze gezellige avond werden de diploma’s uitgereikt, jubilarissen gehuldigd en afscheid genomen van maar liefst 6 afzwaaiende leden. (Lijkt het jou wat om het stokje over te nemen of juist bij de brandweer in te stappen, reageer dan snel via https://www.brandweer.nl/vacature/brandweervrijwilliger-1/)

Traditie getrouw worden deze collega’s die “afzwaaien” van huis gehaald, dit, met de nodige toeters en bellen.

Afscheid

De leden die afscheid namen waren: Richard Dijkstra (15 jaar dienstverband), Niels Grijpma (15 jaar dienstverband), Richard Miedema (17 jaar dienstverband) Mathijs Westra (22 jaar dienstverband) en Patrick van der Haring (23 jaar dienstverband). De afscheid nemende mannen werden in het zonnetje gezet en voorzien van de bij behorende versiersels en aandenken.

Na 17 jaar nam ook Douwe Krook (niet op de foto) afscheid van het Franeker korps, Douwe is jaren lang ploegleider geweest en heeft erg veel betekend voor het korps van Franeker en de jeugdbrandweer die in Franeker aanwezig is.

Voor hen allen was er een woord van dank en waardering door o.a. Burgemeester Marga Waanders, Afdelingshoofd Jelle Zijl en Clusterhoofd Edwin Stoelwinder. Tevens kreeg een ieder een mooi aandenken.

Jubilarissen

Ook de jubilarissen van dit jaar werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet voor het Franeker korps: Dirk van Marrum (12,5 jaar) en Jelle Rodenhuis (25 jaar)

Diploma’s

Natuurlijk werden ook de gediplomeerden voorzien van de bijbehorende papieren en versierselen en dat waren: Christa Hoekstra, diploma Manschap A en Sander Hommema, diploma Chauffeur pomp bedienaar. (niet op de foto’s)

Na afloop van het formele deel was het nog lang gezellig!

 

 

error: Bericht Beveiligd!