Eigen foto - Fries Aarderwerk

Lezing over 400 jaar Fries aardewerk

Hoe herken je Friese tegels of Fries aardewerk? Wat zijn de karakteristieken daarvan? Is er verschil met het Delfts en waar zit het hem dan in? Op deze en vele andere vragen krijgt u antwoord van Jaap Jongstra tijdens zijn lezing ‘Vogelvlucht over 400 jaar Fries aardewerk’.

De Vrienden van de Stad Franeker organiseren op woensdag 26 april deze lezing over Fries aardewerk. Spreker is Jaap Jongstra, kunsthistoricus (Leiden) die vijftien jaar werkzaam was in Keramiekmuseum Princessehof. Zijn specialisme is de Europese keramiek. In die hoedanigheid organiseerde hij verschillende tentoonstellingen over Friese tegels en Fries Aardewerk. Ook was hij medeorganisator van de tentoonstelling ‘Delfts blauw. Kunst of kitsch?’ in het Prinsenhof in Delft. Natuurlijk komt het Franeker aardewerk aan bod. Ook zal Jongstra extra aandacht besteden aan de bijzondere betegelingen uit de art nouveauperiode die wij in Franeker veelvuldig om ons heen zien zoals in de ‘Adema’-huizen en in het Planetariumcafé.

De lezing vindt plaats op woensdag 26 april 2023 in De Rank, Zilverstraat 36. Aanvang 20.00 uur. De lezing is gratis. Wel graag aanmelden in verband met beschikbare plaatsen (ook aantal personen) bij secretaris@vriendenfraneker.nl.

error: Bericht Beveiligd!