Bureau NR10 Valentijn medaille wedstrijd FZC’54

Zaterdag 14 februari 2015 organiseerde FZC’54 een medaillewedstrijd. Deze Bureau NR10 Valentijn medaillewedstijd was alleen uitgeschreven voor minioren, dit zijn zwemmers in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Naast FZC’54 waren er nog een aantal verenigingen uit Friesland aanwezig waardoor met in totaal 150 zwemmers de strijd aan kon worden gegaan.

Iedere zwemmer kwam individueel driemaal in actie en voor velen van hen was dit hun eerste wedstrijd waarin ze 50 meters moesten zwemmen. Om het voor elke zwemmer aantrekkelijk te maken waren er serieprijzen, iedere zwemmer die in zijn/haar serie als eerste aantikte mocht een klein presentje uitzoeken.

Voor diegenen die in hun leeftijdscategorie over drie afstanden de snelste tijd noteerden waren er medailles te verdienen en elke zwemmer kreeg aan het einde van de dag een lintje voor zijn/haar deelname.

Iedereen werd luidkeels aangemoedigd door de vele ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes en ondanks dat er hard werd gestreden was duidelijk te zien dat vooral het plezier voorop stond. Voor FZC’54 gingen de volgende zwemmers met een medaille naar huis: Djurre van der Wal en Kai Zwerver (beide 3e), Mathijs Haitsma (2e) en Jip Bakker (1e).

Op hetzelfde moment kwamen een viertal FZC’54 zwemmers uit op de KNZB Challenger in zwembad de Welle in Drachten, aan deze door de zwembond georganiseerde wedstrijd mochten de beste regiotalenten deelnemen.

Lotte Grovenstein, Frederique Potma en Rixt Nynke Baron beten er de spits af op de 50m vrije slag, waarbij Rixt Nynke het meeste opviel door het zwemmen van het clubrecord op deze afstand. Gwen Sieswerda zwom in een sterk veld naar een hele knappe 5e plek op de 200m rugcrawl, terwijl op de 100m schoolslag Frederique een keurige tijd neerzette en, net als Lotte op de 100m rugcrawl even daarvoor, een persoonlijk record zwom voor een 50m bad.

Een eerste wedstrijd in een 50m bad is altijd wennen aangezien er in het eigen zwembad Bloemketerp getraind wordt in een 25m bad, desondanks waren de prestaties van de FZC dames prima!

Kijk voor alle foto’s en uitslagen op www.fzc54.nl.

foto Djurre

error: Bericht Beveiligd!