Dosko/Acta wint topper

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen AVC uit Akkrum op het programma. Een wedstrijd die op papier veelbelovend leek was het in praktijk ook een spektakel. In een partij waar beide teams vol voor de winst gingen, speelde de Franekers een van hun betere wedstrijden van het seizoen en was in de vijfde set ook de verdiende winnaar.

Met de goede wedstrijd tegen Oudehaske in het achterhoofd ging Dosko/Acta vol vertrouwen de strijd aan. Coach Ludwig Seerden had maar de beschikking over een minimale bezetting, waardoor Joep de Jager (heren 2) gevraagd werd om de midaanval te gaan bezetten, waardoor Joost Tiemersma de buitenaanval voor zijn rekening kon nemen. Een gouden zet bleek.

Met een goede serve startte Dosko/Acta voortvarend en daarmee kon AVC onder druk gezet worden en dit gaf veel vetrouwen. Op alle fronten , aanvallend, blokkerend en verdedigend kwamen de Franekers goed uit de verf.  Met tussenstanden van 14-8 en 19-11 werd de set afgesloten met een 25-14 winst!

De Franekers waren zich bewust dat AVC tot veel beter spel in staat was en dit bleek al snel. Door een goede serve kwam AVC op voorsprong. De passing van Dosko/Acta viel weg en de Franekers konden niet het juiste antwoord vinden. De opgelopen achterstand kon Dosko/Acta niet meer bolwerken en verloor hierdoor de set met 25-22.

De veerkracht van de Franekers bleek in de derde set. Dosko/Acta herstelde zich van het setverlies. De passing en aanval van Pieter en Rients was uitstekend en Joost bleek ook op de buitenaanval een betrouwbare factor. Al gauw werd er een voorsprong behaald en dit gaf Dosko/Acta niet meer uit handen. Ook deze set werd met een groot verschil gewonnen 25-18.

Helaas kon men dit goede spel niet tot aan het einde van de vierde set vasthouden. De buitenaanval stokte en hierdoor kon AVC de set naar zich toe trekken (25-19). De vijfde set diende een winnaar op te leveren en deze strijd ging gelijk op tot 8-8. Daarna gaf Dosko/Acta gas bij en gaf AVC niet meer de kans om tot scoren te komen. Met 15-10 werd de set dik verdiend gewonnen en daarmee de wedstrijd.

error: Bericht Beveiligd!