Burgemeester Gemeente Waadhoeke sluit drugspand in Boksum

Burgemeester Waanders van de gemeente Waadhoeke heeft op 24 juni 2024 in Boksum een woning gesloten voor drie maanden. Dit is gedaan op grond van artikel 13b Opiumwet vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij.

 

Veiligheid voor de buurt staat voorop

De politie vond op 16 april 2024 in de woning een professionele hennepkwekerij. Het eerste teken van een hennepkwekerij kwam van netbeheerder Liander, die een afwijking in het elektriciteitsgebruik van de woning opmerkte. Als gemeente vinden wij het erg belangrijk om drugscriminaliteit te bestrijden. Burgemeester Marga Waanders: “Hennepkwekerijen zijn erg gevaarlijk voor de veiligheid en gezondheid van de buurtbewoners. Ze kunnen voor veel overlast zorgen en veroorzaken vaak brandgevaarlijke situaties  Door deze woning te sluiten verkleinen we de kans op herhaling, overlast en gevaar ”. Het sluiten van de woning voor drie maanden is nodig om de veiligheid en rust in de buurt te herstellen. Niemand mag de woning in deze periode betreden.

 

Meld misstanden                                                              

Gemeente Waadhoeke en de politie vragen inwoners en ondernemers om hun vermoedens van drugsproductie en drugshandel te melden! Hiermee worden criminele activiteiten aangepakt. Inwoners nemen hiervoor contact op met collega’s van Openbare Orde & Veiligheid via 0517-380380, zij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-700 of via de website van MeldMisdaadAnoniem.

error: Bericht Beveiligd!