Botniastins Franeker

Simmerjûnkolleezjes – ‘Turen naar de toekomst’

Het is zomer en daarmee tijd voor de jaarlijkse Simmerjûnkolleezjes van de Academie van Franeker. Het thema van deze zevende reeks is ‘Turen naar de toekomst’. Verschillende sprekers bieden een breed publiek vanuit hun eigen vakgebied een blik op de toekomst.

Fryslân en water
De reeks begint op 17 juli met een openingscollege van Cees Pieter van Burgsteden, loco-dijkgraaf van Wetterskip Fryslân. Hij bespreekt de toekomst van de twee-eenheid Fryslân en water. Hoe ziet het toekomstige evenwicht tussen landbouw, recreatie en natuur er in onze provincie uit? Andere Simmerjûnkolleezjes gaan over grenzen aan gentechniek, de toekomst van de democratie, het nut van kunstenaarsmonografieën, de toekomst van de warme bakker en de betekenis van techniek in het redden van de Friese taal. Het belooft, net als voorgaande jaren, een reeks zeer gevarieerde en leerzame woensdagavonden te worden voor een breed publiek.

Alle simmerjûncolleges op een rij

  • 17 juli Cees Pieter van Burgsteden: Waterrijk Fryslân – rijk van water?
  • 24 juli dr. John van der Oost: Zijn er grenzen aan de gen techniek?
  • 7 augustus dr. Henk te Velde: De democratische uitdaging
  • 14 augustus Fred Meijer: Het nut van een kunstenaarsmonografie
  • 21 augustus Max Siesling: De toekomst van de warme bakker
  • 28 augustus dr. Hans van de Velde: It fertutearzjen fan it Frysk

 

Praktische informatie
De Simmerjûnkolleezjes vinden plaats in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker). Aanvang: 20.00 uur, de Botniastins is open vanaf 19.30 uur. Een college duurt ongeveer een uur. Entree inclusief consumptie: 10 euro, jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Toegangskaartjes zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins. Reserveren kan via academiefraneker.nl. Na afloop van het college kunt u napraten met de spreker op het terras van De Doelen, tegenover de Botniastins.

 

error: Bericht Beveiligd!